De vijf mooiste kleuren voor het interieur

2 juli 2019

Eén van de grootste interieurtrends van het moment is tint-op-tint, ook wel ton-sur-ton genoemd. Dit houdt in dat je één kleur volledig doorvoert in je interieur. Of in je kleding, want ook in de fashion branche is dit een grote trend. Kies daarbij tinten uit één kleurgroep. Daardoor past alles goed bij elkaar.

 

In deze blog hebben we de vijf trendkleuren van nu op een rijtje gezet, perfect om je slaapkamer een nieuwe look te geven. Kies een kleur en inrichten maar! En dit hoeft echt geen grote klus te zijn. Een likje verf, of zelfs alleen een dekbedovertrek met plaid doet wonderen. Welke kleur is jouw favoriet?

De vijf trendkleuren van nu voor het interieur

1. Coral Living

We zien dit jaar veel pasteltinten, waaronder deze zachte koraalkleur. Het is dan ook niet voor niets dat het internationale kleureninstituut Pantone de kleur Coral Living heeft uitgeroepen als dé trendkleur van 2019. Op de foto zie je Dekbedovertrek Marmore Terra in een mooie koraalkleur, gecombineerd met eenzelfde tint muur en sierkussens.

De vijf trendkleuren van nu voor het interieur

2. Spiced honey

Deze warme, amberkleurige tint geeft je huis direct een warme uitstraling. Dé kleur van het jaar, volgens Flexa. Zelf beschrijven zij deze kleur als rustgevend. Laat dat nou precies zijn waar we in een slaapkamer naar op zoek zijn! Op de foto zie je Dekbedovertrek Rain.

De vijf trendkleuren van nu voor het interieur

3. Groen

De kleur groen is niet weg te denken uit het interieur. Als vrolijke jungleprint met veel details of – zoals op de foto – als fijne ton-sur-ton kleur die je slaapkamer een warme basis geeft. Op de foto zie je Dekbedovertrek Dixxius Oskar.

De vijf trendkleuren van nu voor het interieur

4. Pastelkleuren

Naast een pastelkleurige koraaltint, zien we ook blauw en geel als pasteltinten voorbij komen in het interieur. Zeker wanneer je deze kleuren combineert, geeft dit een verfrissend contrast. Perfect voor de zomer! Op de foto zie je Dekbedovertrek Oilily Bering Sea.

De vijf trendkleuren van nu voor het interieur

5. Grijs

Vijftig tinten grijs, maar dan anders. Een donkergrijze muur, lichtgrijs dekbedovertrek en accessoires in dezelfde tinten. Zo zie je: zelfs wanneer je niet zo van de uitgesproken kleuren bent, kun je kiezen voor de ton-sur-ton trend. Op de foto zie je Dekbedovertrek Dixxius Concrete Tile.

 

Welke kleur is jouw favoriet?

Laat hier je reactie achter