Top 5: Dit zijn de grootste zomerfrustraties in bed

Tot laat in de avond tafelen met vrienden, barbecueën met de familie of lekker zonnen op het strand. De zomer kan niet lang genoeg duren. Maar de zomer brengt ook de nodige frustraties mee naar onze slaapkamers. In ons slaaponderzoek vroegen we 1.099 Vlamingen naar hun grootste slaapfrustraties in de zomer.

Benieuwd naar de resultaten? In deze blog delen we de top 5.

5. De warmte van je bedpartner

Is jouw partner een echte knuffelaar? Fijn tijdens de winter. Maar op een warme zomeravond hoeft dit niet echt… 15% van de Vlamingen wordt wel eens wakker van de warmte omdat hun partner gezellig dicht tegen hen aankruipt.

4. Partner, huisgenoten of kinderen die niet kunnen slapen

1 op de 5 deelnemers aan ons zomeronderzoek gaf aan last te hebben van hun partner, huisgenoten of kinderen die niet kunnen slapen vanwege de warmte. Daarmee verdient deze frustratie een vierde plek in onze lijst met grootste zomerfrustraties in bed.  

3. Geluid van buiten 

Het is heerlijk weer buiten en blijft langer licht. Dus blijven we vaak langer op om nog meer uit onze dag te halen. Tot overlast van buurtgenoten die al lekker op een oor liggen. Lawaai van buiten is voor een derde (36%) van de mensen een zomerse irritatie.  

2. Muggen in de slaapkamer 

Ken je dat gevoel? Lig je net te slapen, en word je wakker van een akelig gezoem naast je oor. Ja hoor: weer een mug! Zo’n 43% van de Vlamingen geeft aan dat ze in de zomer regelmatig uit hun slaap gehouden worden door muggen. 54% Van de samenwonenden geeft aan last te hebben van deze beestjes, tegenover 44% van de singles. Benieuwd wat je tegen deze ongewenste indringers kunt doen? Lees hier 8 tips om muggen uit jouw slaapkamer te verjagen.

1. Hitte in de slaapkamer 

De grootste slaapfrustratie in de zomer is toch wel de warmte. 48% van de van de deelnemers aan het onderzoek, geeft aan hier regelmatig last van te hebben. Ouderen hebben hier de minste discussies over en zijn het vaker eens over de oplossing tegen de warmte. Benieuwd wat je er tegen doet? Lees dan deze blog.

Bekijk verkoelend beddengoed

Hoe zit het eigenlijk bij jou? Wij zijn benieuwd naar jouw grootste slaapfrustratie in de zomer. Deel ‘m in de reacties!

Advise

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.