Image-01

Sleeplab

Om je te laten zien wat de verschillende matrassen uit de Gazella collectie jouw lichaam te bieden hebben, zijn al deze matrassen getest door het externe en onafhankelijke Good Night’s SleepLab in Zwitserland.

 

De matrassen zijn daar geanalyseerd, getest en gecertifieerd op basis van diverse, onderscheidende eigenschappen. De testresultaten helpen jou een goede beslissing te maken bij de aanschaf van een nieuw matras.

Image-02
Image-03

Over Sleeplab

Good Night’s SleepLab is een innovatief testcentrum van Hilding Anders, in Zwitserland. Matrassen worden hier geanalyseerd, getest en gecertificeerd op basis van onder andere ondersteuning, ventilatie en drukverlaging. Het is opgericht vanuit het idee dat ieder matras getest moet worden op verschillende eigenschappen, om op die manier kwaliteit te kunnen garanderen en te kunnen voldoen aan ieders wensen en behoeften.

Image-04

Het perfecte matras

Iedereen is anders en slaapt anders. Daarom bestaat het perfecte matras niet. Maar er is wel een matras dat perfect aansluit bij jouw wensen. Die wensen verschillen bij iedereen: de een wil dat zijn matras zo veel mogelijk druk op het lichaam wegneemt, de ander heeft liever een bed dat uitblinkt wat betreft ventilatie. Om jou zo goed mogelijk te informeren over het aanbod, worden de matrassen daarom gecertificeerd op de meest onderscheidende eigenschappen.

De testen en keurmerken

De Gazella matrassen zijn door SleepLab getest op drie belangrijke eigenschappen: ondersteuning, ventilatie en drukverlaging. Op basis van de testen zijn de matrassen op iedere eigenschap beoordeeld met een punt van 1 tot 10. Hierdoor krijg jij een goed overzicht van wat de matrassen jouw lichaam te bieden hebben. Je vindt zo altijd het matras dat bij jouw wensen aansluit.

Image-05
Image-06

Ventilatie

SleepLab test het matras op de luchtdoorlaatbaarheid, het vochtvervoer en de temperatuurregulatie. Een goede ventilatie draagt bij aan een prettige temperatuur in bed. Hierdoor val je snel in slaap en slaap je ’s nachts goed door.

Image-07

Ondersteuning

Een goede ondersteuning is belangrijk om jouw lichaam goed te laten functioneren. Een matras moet zich vormen naar het lichaam en overal de juiste ondersteuning bieden. Op die manier kunnen je spieren en wervelkolom ’s nachts goed herstellen.

Image-08

Drukverlaging

Bij een druk verlagend matras wordt de druk van het lichaam zo veel mogelijk over het hele matras verspreid. Hierdoor is de druk op individuele punten van het lichaam lager. Dit zorgt voor een meer gelijkmatige drukverdeling en daardoor een hoger ligcomfort.