Maak je slaapkamer herfst- en winterklaar

De dagen worden langzaam korter en het weer wordt slechter. Tijd om het buitenleven weer meer achter ons te laten en ons gezellig binnen te nestelen. Des te belangrijker dat jouw huis en slaapkamer herfst- en winterklaar is. Een grote schoonmaak en wat nieuwe slaapkamerdecoratie en je bent al klaar. Met deze stappen is jouw slaapkamer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

Tijd voor een najaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak kent iedereen, maar waarom doen we dit niet ook in het najaar? Juist in deze periode is het fijn om een schone slaapkamer te hebben want hier breng je in het najaar vaak nog meer tijd door. Tijd om te beginnen dus!

Begin met opruimen

Schoonmaken begint met opruimen. Haal de vuilniszakken tevoorschijn, berg spullen op waar ze horen en doe onnodige spullen weg. Een opgeruimde slaapkamer is een goed begin en zorgt voor een goede basis van een fijne slaapkamer.

Vergeet je kledingkast niet

Naast de spullen in je slaapkamer, is het ook goed om je kledingkast helemaal klaar te maken voor een nieuw seizoen. Welke kledingstukken draag je niet meer en welke kunnen weer opgeborgen worden tot de lente? Door je kledingkast te reorganiseren, creëer je meer overzicht en rust.

Verschoon je beddengoed

Zorg voor heerlijk fris beddengoed op jouw bed of boxspring . Was alle dekbedovertrekken, lakens en moltons apart volgens de wasvoorschriften om ze sprankelend schoon te houden.

Schoonmaken

Tot slot is het tijd voor de schoonmaak. Stofzuig en dweil de vloer en neem alle hoekjes mee. Haal daarnaast een stoffer en doekje over alle kastjes en spullen en jouw slaapkamer is weer helemaal schoon.

Slaapkamer herfstdecoratie

Nu jouw slaapkamer weer fris is voor het nieuwe seizoen, is het tijd om jouw plekje gezellig te maken. Laat de herfst zijn intrede doen in je slaapkamer met eenvoudige decoratieve aanpassingen.

Herfstkleuren toevoegen

Creëer een herfstige sfeer door het toevoegen van herfstkleuren zoals diep rood, donkerbruin, en herfstige oranje accenten.

Herfstig beddengoed

Kies dekbedovertrekken en kussenslopen in herfsttinten zoals bordeauxrood, diepbruin of okergeel om je bed een warme uitstraling te geven. Of ga voor een leuke print die helemaal past bij het nieuwe seizoen.

Nieuwe accessoires en geuren

Voeg nieuwe accessoires toe zoals gedroogde takken om de natuur naar binnen te halen. Daarnaast kunnen geurstokjes of geurkaarsen zorgen voor een heerlijke warme geur.

Warme dekbedden

Heb je het snel koud ’s nachts? Dan is het ook goed om jouw dekbed niet te vergeten. Pas deze aan per seizoen. Nu de nachten weer kouder worden, is het weet tijd voor een extra warm dekbed.

Deze stappen helpen je om je slaapkamer op te frissen voor het nieuwe seizoen en een gezellige herfstsfeer te creëren. Zo ben je helemaal klaar voor de herfst- en wintermaanden!

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.