Natuurlijke Materialen

Familie Diks gebruikt in haar producten natuurlijke materialen. Deze zorgen voor een duurzaam en gezond product.

Paardenhaar

Paardenhaar

Paardenhaar is een zuiver materiaal met natuurlijke eigenschappen. Het is veerkrachtig, soepel en duurzaam en heeft een hoog vochtregulerend vermogen. Door de holle kern kan vocht snel worden afgevoerd, waardoor het materiaal snel droogt. Daarom is paardenhaar ideaal voor gebruik in matrassen en topmatrassen.

katoen

Katoen

Katoen is een kwalitatief sterk, natuurlijk materiaal dat een hoge luchtvochtigheid afvoert en de huid laat ademen. Dit materiaal zorgt ervoor dat de onderliggende lagen het vocht goed kunnen verwerken en daarnaast voelt katoen ook heerlijk zacht aan. In combinatie met katoenen beddengoed zorg je ervoor dat het geheel goed ademt.

wol

Wol

Wol heeft net als paardenhaar en katoen de eigenschap dat het vochtregulerend werkt. Daarnaast is wol ook van nature warmte-isolerend door een natuurlijke luchtlaag. Wol zorgt er dus voor dat het lekker behaaglijk blijft, ook tijdens de koude nachten. Je bent dus verzekerd van de juiste temperatuur, zowel in de zomer als in de winter.

Talalay latex

Talalay® Latex

Talalay® latex is een natuurlijk materiaal van hoge kwaliteit. Het unieke productieproces zorgt voor exclusiviteit van Talalay® latex. Talalay® latex, een materiaal met de uitstekende elasticiteit van latex en een unieke open celstructuur waardoor het ventilerend, comfortabel en duurzaam is.