-10% éxtra korting
Laatste dagen
DAG
UUR
MIN
SEC

Matrassen | Swiss SenseMatrassen banner  | Swiss Sense

Geen producten gevonden.

Eigenschappen van een goed babymatras

Je wilt je pasgeboren baby een mooie start geven. Een comfortabel en veilig babybedje mag daarom niet ontbreken wanneer je de kinderkamer klaarmaakt. Misschien heb je al in je hoofd zitten hoe het bed er uit moet zien, maar nog belangrijker is de babymatras die je er in legt. Want alleen met een optimale ondersteuning krijgt je kindje de rust die het zo hard nodig heeft

Bespaar niet op de babymatras

Babymatrassen zijn te koop in allerlei soorten en prijsklassen. Voor veel jonge ouders is het verleidelijk om te kiezen voor een polyether matras, dat relatief goedkoop is. Maar over het algemeen is dit niet de beste keuze omdat het lang niet aan alle eisen voor een goede matras voldoet. Het is namelijk essentieel dat je zoontje of dochter genoeg ondersteuning krijgt.

Tegelijkertijd moet de matras veerkrachtig zijn zodat je kind er comfortabel op kan liggen. Verder is een goede babymatras minimaal 9 centimeter dik, voldoende ventilerend en vaak van hoogwaardig koudschuim. Vanzelfsprekend moet het ook gemakkelijk schoon te maken zijn, want je wilt wel dat je kind in een hygiënische omgeving slaapt. Op deze manier creëer je een goede basis voor heerlijke nachtrust

Welke babymatrassen zijn er?

Er is een groot aanbod aan matrassen voor je baby. Hoewel polyether erg populair is, is het door de matige ondersteuning en ventilatie over het algemeen niet de beste keuze voor een baby. En een slecht matras heeft een negatief effect op het doorslapen en van je baby. Veel beter is het om een matras van latex of koudschuim in het bedje te leggen. Deze zijn wat duurder dan polyether of veren matrassen, maar het is het geld zeker waard. Want het comfort en de hygiëne is niet te evenaren door andere materialen. Ook de veerkracht is optimaal waardoor je baby heerlijk kan slapen.

Als jonge ouders krijgen jullie misschien door familie en vrienden goedbedoeld een oude babymatras aangeboden. De kans is echter groot dat de kwaliteit eigenlijk niet goed genoeg meer is. Een tweede leven voor de matras is kostenbesparend maar toch moet je daar mee oppassen. Met een nieuw babymatras die aan alle eisen voldoet, weet je zeker dat je kind de rust krijgt die het nodig heeft.