loading

Het belang van een goed matras

De aanschaf van een nieuw matras is erg belangrijk, omdat je een derde van je leven hierop doorbrengt. Een goede nachtrust is bepalend voor de gezondheid en het functioneren overdag. Bepaal dus vooraf aan welke eisen het matras moet voldoen. Hoe hard mag het aanvoelen, heb je last van rug- of nekklachten of transpireer je gauw? Dat telt allemaal mee bij je keuze. Bij ons krijg je uitgebreid advies en kun je in de winkels de verschillende matrassen proberen. Het is zelfs mogelijk om een goed matras te kopen dat volledig aan jouw lichaam is aangepast. Doordat Swiss Sense de matrassen uit eigen fabriek levert, is er een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Ze hebben een lange levensduur en zijn stuk voor stuk comfortabel.

Er is een ruime collectie matrassen in meerdere afmetingen

Wat voor soort bed je ook hebt, bij Swiss Sense kies je uit matrassen in vele afmetingen. Een matras voor een babybed bijvoorbeeld van 60x120 of voor een matras 90x200 dat geschikt is voor een eenpersoonsbed. Ook voor een twijfelaar is er keuze, bijvoorbeeld een matras 120x200 of een 140x200 matras. Voor een tweepersoonsbed gaan de matrassen tot een breedte van 200. Ook zijn er lengtematen van 190, 210 of 220 beschikbaar. Bij Swiss Sense zijn verschillende collecties, zoals Home 365 met een gevarieerd aanbod of Diks, waarbij onder meer paardenhaar wordt verwerkt in de bovenlaag voor een goede slaaptemperatuur in alle jaargetijden. Perzona geeft de mogelijkheid om een persoonlijk matras samen te stellen op basis van een scan van je lichaam. Perzona biedt het meest persoonlijke matras met perfecte ondersteuning bij bijvoorbeeld rug- en nekklachten.

Welke verschillende types matrassen zijn er?

De belangrijkste types zijn het pocketvering matras, het koudschuim matras en het traagschuim matras. Pocketvering is stevig, veerkrachtig en ondersteunend. De veren kunnen zo geplaatst worden dat ze soepeler aanvoelen bij de schouders en steviger bij de heupen voor een goede drukverdeling. Deze worden doorgaans als boxspring matras gebruikt. Koudschuim is comfortabel, veerkrachtig en ventileert goed door de open celstructuur. Ook is het vlamvertragend en gaat het lang mee. Dit materiaal is ook handig voor baby- en kinderbedden. Traagschuim heeft een compactere celstructuur en past zich aan het lichaam aan, geeft goede steun, maar ventileert minder goed dan koudschuim. Wanneer je de voordelen van verschillende types matrassen wil, kun je kiezen voor een hybride matras. De verschillende lagen zijn zo gecombineerd dat je optimale steun en ventilatie hebt. Ook zorgt geltechnologie voor temperatuurverspreiding. Bij Swiss Sense vind je het ideale matras voor een optimaal slaapcomfort.

Filters wissen

Matrassen

Alles
Alles
Alles
Alles
LblTaxExcludeText