loading

Goede Matrassen voor een goede nachtrust

 

Goed slapen is heel belangrijk. Daarom is een goed matras op bed belangrijk. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten matrassen. Het matras moet passen bij diegene die erop moet slapen. Daar hangen veel factoren vanaf zoals lichaamslengte, gewicht en eventuele rug- en spierklachten. Goede matrassen hangen ook af van de persoonlijke voorkeur.

Er zijn verschillende soorten matrassen. Ze worden onderverdeeld in pocketvering matrassen en schuimmatrassen. Pocketveermatrassen geven een goede ondersteuning. De kenmerken van schuimmatrassen zijn dat ze drukverlagende eigenschappen hebben. De schuimmatrassen zijn meestal gemaakt van latex of synthetische stoffen zoals koudschuim of traagschuim. Dan is er nog verschil in type. Het ene matras is anti-allergisch en het andere afritsbaar en gemakkelijk te reinigen. Daarbij kun je ook kiezen voor een eenpersoonsmatras of een tweepersoonsmatras.

Levensduur matras
Matrassen gaan gemiddeld 8 tot 12 jaar mee. Voor verlenging van de levensduur is het van belang de matrassen regelmatig te keren. Bij aankoop van het matras is het altijd gewenst om te gaan proef liggen zo weet je precies welk matras je bevalt. Wanneer je rugklachten hebt of overmatig transpireert kun je dat aangeven bij onze slaapadviseur. Een matras op een boxspring is over het algemeen wat dikker en gaat iets langer mee. Boxspring matrassen hebben over het algemeen een pocketvering matras wat erg veel mensen comfortabel vinden. Het regelmatig luchten van de slaapkamer is ook een belangrijke factor bij een goede nachtrust

Bonellveringmatrassen zijn geschikt voor boxsprings en spiraalbodems. Pocketvering matrassen zijn geschikt voor boxsprings, spiraalbodems en ook voor lattenbodems. Dan zijn er de volschuimmatrassen. Deze matrassen zijn wat voordeliger in prijs maar kunnen ook een goede ondersteuning bieden. Koudschuim matrassen zijn hierin bijvoorbeeld erg populair door de zéér goede ventilerende eigenschappen en de lange levensduur. Ze zijn ook geschikt voor boxsprings, spiraalbodems, lattenbodems en verstelbare bodems. Het koudschuim matras is zeer veerkrachtig en kan gelegd worden op een boxspring, een spiraalbodem of een lattenbodem. Een traagschuim matras is drukverlagend en vooral geschikt voor mensen met gevoelige gewrichten. Het wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen. Echter voeren traagschuim matrassen minder goed warmte af waardoor ze minder geschikt zijn voor personen die het snel warm hebben. Daarnaast hebben wij ook nieuw aan de collectie toegevoegd de Perzona matrassen, de bekende medical matrassen.

Filters wissen

Matrassen

Alles
Alles
Alles
Alles
LblTaxExcludeText