Waarom komen er afdrukken/ligplekken in mijn nieuwe matras of topper?

Tijdens de eerste weken dat je jouw nieuwe slaapsysteem gebruikt, kunnen er afdrukken of ligplekken in het matras of de topper ontstaan. Dit wordt ook wel contourvorming genoemd. Geen zorgen: dit is heel normaal. Je matras of topper neemt de vormen van je lichaam aan om zo het ligcomfort te verhogen. Het verliest hiermee dus geen ondersteuning of comfort, maar het past zich aan naar jouw lichaam.

 

Afdrukken/ligplekken voorkomen

Zorg ervoor dat je onderstaande onderhoudsadviezen goed opvolgt om het ligcomfort en de levensduur van je bed te waarborgen:

 

  • Schud iedere keer bij het verschonen van je bed de topper op en draai deze indien mogelijk zowel verticaal als horizontaal om. Zorg ervoor dat je de gehele topper stevig vastpakt en niet enkel de tijk (hoes). Dankzij het opschudden behoud je topper zijn optimale comfort.
  • Gebruik altijd een molton in combinatie met een hoeslaken voor een optimale bescherming van je matras of topper.
  • Ventileer dagelijks je slaapkamer om zoveel mogelijk vocht af te voeren. Sla het dekbed open en zet het raam open voor een optimale ventilatie.
  • Keer je matras minimaal 4 keer per jaar*, maar bij voorkeur tijdens iedere verschoonbeurt van je beddengoed. Keer het matras niet alleen om, maar draai deze indien mogelijk ook om van het hoofd- naar het voeteneinde. Dit verlengt de levensduur van je matras aanzienlijk. Heb je een boxspring met gestoffeerde matrassen die vast geritst zitten aan het onderste deel van de boxspring? Rits dan eerst de matrassen los en haal de matraskernen via de rits uit de hoes om daarna de matraskernen omgekeerd terug in de hoes te doen.

Indien de afwijking groter is dan 2cm, is het raadzaam om contact op te nemen met de Klantenservice. Dit doe je via dit contactformulier. Vergeet niet om enkele foto’s van je matras toe te voegen, zodat we met je mee kunnen kijken.

 

*Let op: Perzona matrassen en Gelfoam zijn niet geschikt om te keren.