Dat een opgeruimde slaapkamer voor meer rust in je hoofd zorgt, dat vertelde opruimcoach Kristel al in haar vorige blog. Regelmatig opruimen ontkom je dus echt niet aan wanneer je de slaapkamer netjes wilt houden. Liever nog maak je van opruimen een routine - vertelt Kristel - zo hoef je niet elke keer weer de opgestapelde sokken, boeken en rondslingerende was op te ruimen. Maar hoe maak je van opruimen een gewoonte? En heb je toch nog een paar lazy tips voor ons Kristel?

 Kristel Stalmans - opruimcoach

Kristel Stalmans - opruimcoach

Kristel is opruimcoach en eigenaar bij Sekuur. Opruimen zit in haar DNA. Als kind is Kristel nog nooit gevraagd om haar kamer op te ruimen. Het was ook niet nodig. Haar kamertje.. daar was ze zo graag. Elke week zou ze deze opnieuw inrichten, kasten netjes ordenen, zelfs poetsen was geen straf. Geen wonder dat ze opruimcoach is geworden! 

Lazy tips voor een opgeruimde slaapkamer

 

Bestaat er dan geen quick fix? Oh nee. Als opruimcoach ben ik daar geen fan van. Een Quick fix lost maar weinig op. Opruimen is een proces en vraagt om aangepaste routines. Maar wacht…voor je stopt met lezen, wil ik je wel een paar ‘lazy’ tips geven.1. Begin klein

 

Je slaapkamer opruimen, pfoe, dat is vast veel werk. Hoeft niet! In de meeste gevallen kun je met de volgende lazy tips al een groot verschil maken:

 

- Begin elke dag met een opgemaakt bed.

- Trek je gordijnen helemaal open.

- Doe de kastdeuren van je kledingkast dicht.

- Zorg ervoor dat er geen kleren op de vloer liggen.

 

2. Pas de 5-minuten regel toe

 

Herhaal bovenstaande elke dag en maak er een gewoonte van om de dingen die je gebruikt meteen weer op te bergen.  ‘Dat doe ik later wel’ helpt niet.

 

Dus doe het nu. Elk taakje dat minder dan 5 minuten in beslag neemt doe je best gewoon meteen.

 

Tip: de 5-minuten regel werkt ook erg goed om je slaapkamer op te ruimen. Zet een timer op 5 minuten en begin. Kijk hoe ver je komt tot het alarm af gaat. Het leuke is, na die 5 minuten heb je misschien nog niet je slaapkamer opgeruimd, maar je bent wel al lekker bezig. Grote kans dat je de klus afmaakt dus!

 

3. Maak gebruik van slimme opbergoplossingen

 

- Een grote kledingkast is een must: zo heb je genoeg opbergruimte voor je kleding, schoenen, beddengoed

- Door in je kasten verticaal te vouwen, zie je in sneller wat je hebt, bespaar je ruimte en verminder je de kans op kreukels.

- Benut de ruimte onder het bed. Dit is verloren ruimte waar vaak niets mee gedaan wordt. Of kies voor een Smart Bed, welke standaard is voorzien van opbergruimte.

- Kies voor handige opbergoplossingen zoals een voetenbankje voor het opruimen van je beddengoed, eventueel kun je op of in de kledingkast nog wat dozen of bakjes plaatsen waar je seizoensgebonden kleding of accessoires in opbergt.

- Zoek een mooie opberger voor de spullen die je vaak nodig hebt. Een leuke mand of doos, een stijlvol nachtkastje… En leg er het boek in dat je aan het lezen bent, je flesje water en die oordopjes. Zo heb je alles bij de hand zonder dat het rommelig oogt.

 

Dit is de grootste boosdoener in het opruimen van je slaapkamer

 

En als je dan toch bezig bent met de slaapkamer: Er is één ding wat je absoluut niet moet doen. Benieuwd wat dat is? Lees het in mijn volgende blog.

Nu lezenNu lezenNu lezen

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.