Welke garantieregeling heeft Swiss Sense?

Swiss Sense hanteert de algemene voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) aangevuld met de unieke Swiss Sense garantievoorwaarden, zoals 25 jaar garantie op de box op veer- en framebreuk. Deze unieke Swiss Sense garantie- en de CBW voorwaarden vindt u terug op onze site.


Welke stevigheidsgraad moet ik kiezen?

Iedereen is uniek en heeft andere behoeften. Vroeger werd er nog weleens de slogan gebruikt “hoe harder, hoe beter.” Wij weten inmiddels dat dit achterhaald is. Een bed dat te hard is zorgt voor drukpunten. Het lichaam moet voldoende ondersteuning krijgen en afhankelijk van lichaamsbouw en gewicht van de gebruiker wordt er voor een uitvoering van een matras gekozen. Neem contact op met jouw dichtstbijzijnde Swiss Sense winkel om samen tot de juiste keuze te komen.


Wat als mijn rug pijn gaat doen door mijn nieuwe bed?

Wennen aan je nieuw(e) slaapsysteem, topper of matras is héél normaal. De ereste 4 weken heb je dan ook zeker nodig om 'in te liggen'. Je spieren en gewrichten moeten zich nog helemaal aanpasse naan de nieuwe situatie. Daarnaast moeten de materialen van het matras zich ook aan jou aanpassen. Pas na ongeveer 4 weken weet je of je matras écht lekker ligt of niet. 


Waarom komen er afdrukken/ligplekken in mijn nieuwe matras of topmatras?

Matrassen en topmatrassen zijn opgebouwd uit materialen die elastisch zijn en in een aantal gevallen opgebouwd uit natuurlijke materialen. Hierdoor kan jouw lichaamsafdruk waarneembaar zijn als je enige tijd op het matras hebt gelegen. Dit is een normaal proces, zeker in het begin. Jouw matras verliest hiermee geen ondersteuning of comfort en dit kan dan ook geen reden zijn tot vervanging of garantie.


Klopt het dat ik mijn matras moet keren?

Swiss Sense adviseert je om jouw matras ten minste 4 keer per jaar om te draaien, van hoofd- naar voeteneinde, en daar waar mogelijk te keren, om de lengteas. Dit zal de levensduur van jouw matras aanzienlijk verlengen.


Hoe onderhoud ik mijn topmatras?

Reinig jouw topmatras regelmatig met het hiervoor bedoelde hulpstuk van jouw stofzuiger. De tijk beschermt je in eerste instantie het beste tegen transpiratievocht door een molton en hoeslaken te gebruiken.


Kan ik mijn afneembare tijk zelf wassen?

Het verdient aanbeveling om de afneembare tijk, in geval dat dit door jou noodzakelijk wordt geacht, te laten reinigen bij een stomerij. Op deze manier voorkom je problemen. Bovendien zijn de meeste wasmachines niet berekend op het wassen van de omvang van een tijk van een (top)matras.


Mijn boxspring kraakt, kan ik hier wat aan doen?

Probeer te achterhalen wat het kraken veroorzaakt. Controleer je bijvoorbeeld of de poten goed zijn gemonteerd en goed zijn aangedraaid. Heb je een harde vloer, gebruik dan bijvoorbeeld extra vilt onder de poten. Bij (elektrisch) verstelbare bedden kan het zijn dat de bewegende delen door bijvoorbeeld de luchtvochtigheid of temperatuur, wat geluid maken. Dit los je op door de scharnieren in te spuiten met een siliconenspray.


Mijn (elektrisch) verstelbaar bed wil niet meer omhoog of omlaag?

Controleer allereerst of alle snoeren en stekkers zijn aangesloten. Mogelijkerwijs is een stekker na het stofzuigen onder je bed los komen te zitten. Ga na of er stroom op het stopcontact staat.Controleer de batterijen in de afstandsbediening, werken deze nog? Dit laatste is enkel van toepassing op draadloze bedieningen. Bij stroomuitval kun je de noodfunctie gebruiken om de bedbodem, eenmalig, in de vlakke stand te brengen. Hierna dienen de batterijen op het motorblok vervangen te worden voor nieuwe exemplaren. Het kan noodzakelijk zijn om jouw afstandsbediening opnieuw te configureren.


Hoe onderhoud ik mijn boxspring?

Net als alle andere nieuwe materialen, kan jouw bed/boxspring/(top)matras tijdelijk een specifieke geur afgeven, bijvoorbeeld van latex, hout, stof of verlijming. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt na een paar dagen goed luchten. Een vlek in de (top)matras of boxspring kan op diverse manieren gereinigd worden. Probeer het eerst zonder reinigingsmiddelen. Een droge of vochtige doek neemt vaak het meeste vuil op. Altijd deppen, nooit wrijven.


Mijn topper is een paar centimeter te klein, klopt dit?

Het topmatras kan in beginsel iets kleiner qua formaat zijn. Na een paar weken gebruik, krijgt de topper de juiste maat. De topper heeft wat tijd nodig om door het gebruik 'uit te zetten'. Zorg ervoor dat je de topper regelmatig opschudt. Pak hierbij de topper in zijn geheel stevig vast en niet enkel de tijk (hoes).


Mijn boxspring, matras en/of topper ruikt vreemd, hoe kan dit?

Net als alle andere nieuwe materialen kan het zijn dat jouw boxspring, matras en/of topper tijdelijk een specifieke geur afgeeft. (Bijvoorbeeld van latex, hout, stof of verlijming). Dit is heel normaal en deze geur verdwijnt na een paar dagen goed luchten. Mocht de geur niet verdwijnen, neem dan contact met ons op.


Kan ik een stofstaal krijgen?

Ja dat kan. Stuur een e-mail naar contact@swisssense.be en vermeld in het onderwerp ‘Stofstaal’. Noteer in je email duidelijk om welke stofsoort en -kleur het gaat en stuur ons je adresgegevens. We sturen je de stofstaal dan toe.