Garantievoorwaarden Matrassen en Toppers

Alle artikelen uit de collectie bij Swiss Sense zijn producten van hoogwaardige kwaliteit. Wij doen er dan ook alles aan om de kwaliteit van de producten te waarborgen. Service is onze drijfveer, daarom willen wij ten allen tijde garant kunnen staan voor een tevreden klant. Daarbij hanteren wij als garantie de voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) en dat heeft voor je tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt je meer zekerheid.

Aanvullend op de garantie kent Swiss Sense nog enkele bepalingen:
De garantietermijn gaat in op de datum die vermeld staat op de factuur.

 

Garantie op matrassen en topmatrassen

Aanvullend op de CBW voorwaarden hanteert Swiss Sense een 5-jarige afbouwende garantie voor matrassen en topmatrassen. Deze zijn actief indien de onderhoudsadviezen van Swiss Sense, waaronder het gebruik van een kwalitatief hoogwaardige molton, correct gevolgd zijn en dat sprake is geweest van normaal huishoudelijk gebruik.

1ste jaar:     volledige garantie
1 – 2 jaar:     20% afschrijving
2 – 3 jaar:     40% afschrijving
3 – 4 jaar:     60% afschrijving
4 – 5 jaar:     80% afschrijving
Na 5 jaar:      75,- voorrijkosten

Alle afschrijvingen worden gebaseerd op het huidige prijzenpeil.

 

Voorwaarden

Indien er sprake blijkt te zijn van materiaal- of fabricagefouten, zal het daaruit voortvloeiende defect hersteld worden volgens de Swiss Sense garantievoorwaarden. Indien een defect niet hersteld kan worden, wordt het product conform de voorwaarden vervangen door hetzelfde of, indien dat niet meer leverbaar is, door een gelijkwaardig product. Aanspraken op garantie voor gebreken/beschadigingen ontstaan door ondoelmatig handelen (bijvoorbeeld door overbelasting), verkeerd of onoordeelkundig gebruik of door normale slijtage, worden uitgesloten. Swiss Sense kan enkel service verlenen mits de originele factuur voorgelegd kan worden, deze dient derhalve goed bewaard te worden. De garantieperiode is beperkt tot het leven van de eerste originele koper.

 

Overige garantiebepalingen

 • Wanneer een onderdeel wordt gerepareerd of vervangen binnen de garantieperiode, dan geldt voor dit onderdeel de nog resterende garantieperiode van het complete product. Na reparatie of vervanging geldt een garantietermijn van 1 jaar op het vervangen of gerepareerde onderdeel.
 • Matrassen en topmatrassen: bij normaal gebruik is een plaatselijk hoogte-verlies (contourvorming) van 1,5 tot 2 cm een acceptabel verschijnsel en een dergelijk hoogteverlies valt derhalve buiten de garantie.
 • Matrassen en topmatrassen kunnen een afwijking vertonen in lengte- en breedtemaat tot 1 cm van de originele maatvoering.
 • Boxsprings, matrassen en topmatrassen verliezen door de jaren heen en bij normaal gebruik tot 15% van hun vorm en ondersteuning, dit verlies is normale slijtage en valt derhalve niet onder de garantievoorwaarden.

 

Geen garantie

Alle producten die niet aangekocht zijn in een Swiss Sense winkel of via www.swisssense.be vallen buiten de garantievoorwaarden.Service

Een paar minuten proefliggen in de winkel geeft nooit de volledige garantie dat het slaapsysteem na een paar weken nog even comfortabel ligt als je had gehoopt. De ervaring van onze zéér vakbekwame slaapadviseurs resulteert in een slaapadvies dat perfect op jouw persoonlijke wensen en eisen is afgestemd. Vandaar dat wij onze klanten een schriftelijke "slaapgarantie" geven bij aankoop van een slaapsysteem. Wil je hier meer over weten? Laat je in de winkel informeren over deze slaapgarantie.

 

 

Algemene voorwaarden 90 dagen omruilgarantie Swiss Sense

 • De 90 dagen omruilgarantie geldt op de gehele collectie bij Swiss Sense, met uitzondering van showroommodellen, Outlet modellen of online aankopen.
 • Swiss Sense geeft GEEN geld terug. Wij zullen samen met je op zoek gaan naar een slaapsysteem dat wel geschikt voor je is.
 • Je kunt tot maximaal 90 dagen vanaf levering aanspraak maken op onze omruilgarantie, je dient de/het boxspring/matras/slaapsysteem wel minimaal 30 dagen te hebben uitgeprobeerd. Jouw lichaam heeft namelijk deze tijd nodig om te “wennen” aan het nieuwe slaapsysteem.
 • Wanneer je een complete boxspringset hebt aangeschaft, zal indien nodig de complete boxspringset worden terug genomen, tenzij het ligcomfort verbeterd kan worden d.m.v. vervanging van matrassen/kernen of andere onderdelen.
 • Je hebt als klant één maal de mogelijkheid aanspraak te maken op onze 90 dagen omruilgarantie regeling.
 • De omruilgarantie is niet overdraagbaar op derden.
 • De omruilgarantie is niet van toepassing op een topmatras, ook wel topper genoemd. Aangezien de topmatras/topper puur voor comfort dient en verder geen tot zéér weinig invloed heeft op de ondersteunende eigenschappen van de boxspringset.
 • Als je gebruik maakt van onze omruilgarantie dient het nieuwe slaapsysteem (of losse matrassen) minimaal dezelfde waarde te vertegenwoordigen als het ingeruilde artikel (het nieuwe artikel mag wel een hogere waarde hebben, uiteraard tegen bijbetaling van het prijsverschil)
 • Je bent verplicht het nieuwe slaapsysteem bij Swiss Sense aan te schaffen, wij geven immers geen geld terug. Dit moet echter dankzij ons grote assortiment geen probleem zijn.
 • Als het om te ruilen artikel beschadigd/bevuild/stuk is vervalt deze garantie.
 • Als een artikel met een bepaalde korting/actie is gekocht, heb je geen recht op korting op het nieuwe artikel. Dit is wel mogelijk als met terugwerkende kracht de korting van het om te ruilen artikel weer wordt verrekend (dit om te zorgen dat je geen korting op korting krijgt).
 • Niet van toepassing op online bestellingen. Het slaapsysteem dient persoonlijk door één van onze gespecialiseerde Swiss Sense slaapadviseurs geadviseerd te zijn.
 • De basis voor het gebruik maken van de omruilgarantie ligt in het comfort en de ondersteuning. Kleur en/of maatvoering vallen buiten de voorwaarden voor het omruilen van je aangeschaft slaapsysteem.


Je kunt altijd bij ons in de showroom geheel vrijblijvend een passend slaapadvies laten aanmeten door één van onze gespecialiseerde slaapadviseurs.