Algemene Garantievoorwaarden

 

Garantie op boxsprings

Alle boxsprings uit de collectie hebben een garantie van zeker 25 jaar op veer- en framebreuk.Garantie: topmatrassen en matrassen

Aanvullend hanteert Swiss Sense een 5-jarige afbouwende garantie voor matrassen en topmatrassen. Deze zijn actief indien de onderhoudsadviezen van Swiss Sense, waaronder het gebruik van een kwalitatief hoogwaardige molton, correct gevolgd zijn en dat sprake is geweest van normaal huishoudelijk gebruik.

1ste jaar:    volledige garantie
2e jaar:       volledige garantie
3e jaar:       40% afschrijving 
4e jaar:       60% afschrijving 
5e jaar:       80% afschrijving 
na 5 jaar:    100% afschrijving 

Alle afschrijvingen worden gebaseerd op het huidige prijzenpeil.Garantie op motoren, accessoires, dekbedden en kussens

Op motoren, accessoires, dekbedden en kussens wordt de CBW garantie geboden.
Deze bestaat uit drie jaar (afbouwende) productgarantie.Garantie op showroommodellen

Op showroommodellen wordt 2 jaar (gelijkmatig) afbouwende garantie geboden op verborgen gebreken, deze garantie is niet van toepassing op het uiterlijk of eventuele beschadigingen aanwezig bij aflevering of afname van het product. De hardheid van matrassen kan nooit aangepast worden bij showroommodellen.Garantie op verkleuring

Indien er sprake is van verkleuring hanteert Swiss Sense een volledige garantietermijn van 3 maanden.Voorwaarden

Indien er sprake blijkt te zijn van materiaal- of fabricagefouten, zal het daaruit voortvloeiende defect hersteld worden volgens de Swiss Sense garantievoorwaarden. Indien een defect niet hersteld kan worden, wordt het product conform de voorwaarden vervangen door hetzelfde of, indien dat niet meer leverbaar is, door een gelijkwaardig product.

Aanspraken op garantie voor gebreken/beschadigingen ontstaan door ondoelmatig handelen (bijvoorbeeld door overbelasting), verkeerd of onoordeelkundig gebruik of door normale slijtage, worden uitgesloten.

Swiss Sense kan enkel service verlenen mits de originele factuur voorgelegd kan worden, deze dient derhalve goed bewaard te worden. De garantieperiode is beperkt tot het leven van de eerste originele koper.Overige garantiebepalingen

 • Wanneer een onderdeel wordt gerepareerd of vervangen binnen de garantieperiode, dan geldt voor dit onderdeel de nog resterende garantieperiode van het complete product. Na reparatie of vervanging geldt een garantietermijn van 1 jaar op het vervangen of gerepareerde onderdeel.
 • Matrassen en topmatrassen: bij normaal gebruik is een plaatselijk hoogteverlies (contourvorming) van 1,5 tot 2 cm een acceptabel verschijnsel en een dergelijk hoogteverlies valt derhalve buiten de garantie.
 • Matrassen en topmatrassen kunnen een afwijking vertonen in lengte- en breedtemaat tot 2cm van de originele maatvoering.
 • Boxsprings, matrassen en topmatrassen verliezen door de jaren heen en bij normaal gebruik tot 15% van hun vorm en ondersteuning, dit verlies is normale slijtage en valt derhalve niet onder de garantievoorwaarden.

 

Geen garantie

Alle producten die niet aangekocht zijn in een Swiss Sense winkel of via www.swisssense.be vallen buiten de garantievoorwaarden.Service

Een paar minuten proefliggen in de winkel geeft niet de volledige garantie dat het slaapsysteem na een paar weken nog even comfortabel ligt als je had gehoopt. De ervaring van onze zéér vakbekwame slaapadviseurs resulteert in een slaapadvies dat perfect op jouw persoonlijke wensen en eisen is afgestemd. Vandaar dat wij onze klanten een schriftelijke "slaapgarantie" geven bij aankoop van een slaapsysteem. Wil je hier meer over weten? Laat je dan in de winkel informeren over deze slaapgarantie.Algemene voorwaarden 90 dagen omruilgarantie Swiss Sense

 • De 90 dagen omruilgarantie geldt op de gehele collectie matrassen en kernen bij Swiss Sense, met uitzondering van matrassen en/of kernen van showroommodellen, outlet modellen of online aankopen.
 • Swiss Sense geeft GEEN geld terug. Wij zullen samen met je op zoek gaan naar een slaapsysteem dat wel geschikt voor je is.
 • Bij gebruik van de omruilgarantie brengen wij €60,- aan servicekosten in rekening.
 • Je kunt tot maximaal 90 dagen vanaf levering aanspraak maken op onze omruilgarantie, je dient de/het boxspring/matras/slaapsysteem wel minimaal 30 dagen te hebben uitgeprobeerd. Jouw lichaam heeft namelijk deze tijd nodig om te “wennen” aan het nieuwe slaapsysteem.
 • Wanneer je een complete boxspringset hebt aangeschaft en hier niet tevreden over bent, verbeteren we jouw ligcomfort door de matrassen en/of kernen om te ruilen. De complete boxspringset kan niet kosteloos worden omgeruild. 
 • Je hebt als klant één maal de mogelijkheid aanspraak te maken op onze 90 dagen omruilgarantie regeling.
 • De omruilgarantie is niet overdraagbaar op derden.
 • De omruilgarantie is niet van toepassing op een topmatras, ook wel topper genoemd. Aangezien de topmatras/topper puur voor comfort dient en verder geen tot zéér weinig invloed heeft op de ondersteunende eigenschappen van de boxspringset.
 • Als je gebruik maakt van onze omruilgarantie dient het nieuwe slaapsysteem (of losse matrassen) minimaal dezelfde waarde te vertegenwoordigen als het ingeruilde artikel (het nieuwe artikel mag wel een hogere waarde hebben, uiteraard tegen bijbetaling van het prijsverschil)
 • Je bent verplicht het nieuwe slaapsysteem bij Swiss Sense aan te schaffen, wij geven immers geen geld terug. Dit moet echter dankzij ons grote assortiment geen probleem zijn.
 • Als het om te ruilen artikel beschadigd/bevuild/stuk is vervalt deze garantie.
 • Als een artikel met een bepaalde korting/actie is gekocht, heb je geen recht op korting op het nieuwe artikel. Dit is wel mogelijk als met terugwerkende kracht de korting van het om te ruilen artikel weer wordt verrekend (dit om te zorgen dat je geen korting op korting krijgt).
 • Niet van toepassing op online bestellingen. Het slaapsysteem dient persoonlijk door één van onze gespecialiseerde Swiss Sense slaapadviseurs geadviseerd te zijn.
 • De basis voor het gebruik maken van de omruilgarantie ligt in het comfort en de ondersteuning. Kleur en/of maatvoering vallen buiten de voorwaarden voor het omruilen van je aangeschaft slaapsysteem.

 

Je kunt altijd bij ons in de showroom geheel vrijblijvend een passend slaapadvies laten aanmeten door één van onze gespecialiseerde slaapadviseurs.