Boxsprings

Boxsprings

Stel zelf jouw droombed samen in stijl én comfort. Van stof tot pootjes en (top)matrassen. Bij de meeste boxsprings is het mogelijk om ook te kiezen voor een elektrisch verstelbare bedbodem. Ontdek het in misschien wel onze beste collectie ooit, dankzij meer dan 100 jaar ervaring in bedden maken.

Snel leverbare boxsprings

Als je snel wilt slapen in jouw nieuwe bed, hebben we ook diverse boxsprings die snel leverbaar zijn. Hierbij kies je uit de populaire keuzes waardoor we jouw boxspring sneller kunnen leveren.

Alle snel leverbare boxsprings

Koop jouw boxspring op maat bij Swiss Sense

Overweeg je om een boxspring te kopen? Swiss Sense biedt een ruime collectie boxsprings in allerlei maten en soorten. In het overzicht worden alle boxsprings standaard weergegeven als boxspring 140x200 . Met de configurator stel je je boxspring volledig naar wens samen. Hier kun je diverse afmetingen en ook andere voorkeuren aangeven, zoals het type matras , de topper, het materiaal, de kleur en de pootjes. De boxspring collectie beschikt over meer dan 80 verschillende modellen van tweepersoons boxsprings. Wil jij een eenpersoons boxspring? Al onze modellen zijn in onze winkels ook verkrijgbaar in een eenpersoons maat.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een populair slaapsysteem dat veel gebruikt wordt in hotels. Waaruit bestaat dit slaapsysteem? En wat is het verschil tussen een bed en een boxspring? Een boxspring is opgebouwd uit een onderstel, ook wel de box genoemd, met een matras en een topper. Deze drie lagen vormen samen de boxspring. De naam ‘boxspring’ verwijst naar het onderstel, ook wel de box. De matras en topdekmatras zijn er in diverse soorten, dus je kunt ze naar wens combineren.

Onder het onderstel van de boxspring zitten pootjes die je zelf kan kiezen bij het configureren. De pootjes hebben verschillende hoogtes. Als je voorkeur uitgaat naar een hoog bed, kies je best voor een hogere poot en dikkere topdekmatras. Zo zijn er toppers van maar liefst 12,5 cm hoog.

Wat is het verschil tussen een bed en een boxspring?

Niet iedereen kent het verschil tussen een bed en een boxspring. Het grootste onderscheid is het aantal lagen. Zo bestaat een bed of ledikant uit 2 lagen: de lattenbodem en de matras. Een boxspring daarentegen bestaat uit 3 lagen: een box, een matras en een topper, aangevuld met een hoofd- en voetbord.

Stel je boxspring naar wens samen

Bij het kiezen van een boxspring hou je best rekening met je postuur, andere lichamelijke eigenschappen, overige functionaliteiten en natuurlijk ook je persoonlijke wensen. Om ervoor te zorgen dat je boxspring de juiste ondersteuning biedt, moet je kritisch kijken naar de box, de matras en de topper die je erbij koopt. Standaard bij Swiss Sense is een onderstel met pocketveringkern, deze kern heeft een lange levensduur en een goede ondersteuning. Voor de matrassen en toppers zijn er heel wat mogelijkheden, zoals pocketvering, latex, traagschuim of koudschuim. Verder kun je kiezen tussen een vlakke of elektrisch verstelbare boxspring . Lees je graag in bed of kijk je graag TV? Dan is een elektrisch verstelbare boxspring ideaal. Nog beter is een boxspring met tv lift . Heb je te weinig opbergruimte in je slaapkamer? Dan is een boxspring met opbergruimte erg handig. Het onderstel bestaat deels uit een opbergbox waarin je heel wat zaken kwijt kan.

Een goede boxspring kopen

Bij de aankoop van een boxspring is het belangrijk dat je vooraf duidelijk weet wat je wensen en behoeften zijn. Een boxspring is ideaal als hij past bij je postuur, lichamelijke kenmerken en de stijl van je slaapkamer. In grotere slaapkamers komt bijvoorbeeld het grote Kingsize bed heel mooi tot z’n recht. Omdat we bij Swiss Sense zoveel verschillende mogelijkheden hebben, raden we aan om een adviseur te raadplegen. Kom daarom zeker langs bij een van onze winkels en laat je vrijblijvend informeren en adviseren.

Een passend bed bij rug- en nekklachten

Heb je last van je rug of heb je nekklachten? Vooral dan is het belangrijk om kritisch naar je bed te kijken. Een matras, topdekmatras maar ook je hoofdkussen moeten passen bij je lichaam en slaaphouding. Bij fysieke klachten kan een boxspring op maat zeker hulp bieden. Er zijn diverse lagen zoals de matras, de box en topdekmatras die samen voor optimale ondersteuning zorgen. Bij rugklachten is de pocketvering of traagschuim matras aan te raden omdat deze zich aanpast aan de vorm van je lichaam en drukverlagend werkt. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar je slaaphouding en je gewicht. Ben je zwaarder dan 85 kilo of slaap je op je buik? Dan is een harde of firm matras beter voor jou, omdat je zo voorkomt dat je te ver doorzakt.

Verleng de levensduur van je boxspring

Hoelang gaat een boxspring eigenlijk mee? Dit is voor elk onderdeel van de boxspring anders. Zo kan de box zelf 20 à 25 jaar mee, terwijl een matras elke 10 jaar vervangen moet worden. Een topdekmatras is van alle onderdelen het minst duurzaam en moet zo ongeveer elke 5 jaar vervangen worden. Het is goed om te weten dat je de levensduur kan beïnvloeden door elk onderdeel goed te onderhouden. Regelmatig reinigen en tijdig vervangen zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van je bed. Heb je jouw boxspring of matras al een te lange tijd en ben je op zoek naar vervanging? Kijk dan zeker bij onze boxspring solden en ontdek onze hoge kwaliteit voor een lage prijs.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (0800 39804) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.