Vrouwen slapen beter naast een hond dan naast hun partner

Swipe to the left
11 oktober 2019 No comments

Veel mensen slapen beter wanneer ze naast iemand slapen dan wanneer ze alleen slapen. Dat is niet zo gek! Samen slapen geeft namelijk een gevoel van veiligheid. Uit onderzoek blijkt echter uit dat dit gevoel nóg sterker is wanneer je bedpartner een hond is, dan wanneer het je partner betreft. Dus naast wie slaap jij vanavond?

Vrouwen slapen beter naast een hond dan naast hun partner

In het Amerikaanse onderzoek zijn bijna 1000 ondervraagd over hun slaapgedrag. Meer dan de helft van de deelnemers geeft aan het bed te delen met een hond, 31 procent met een kat en 57 procent met hun partner. Hieruit blijkt dat vrouwen die samen slapen met hun hond, het lekkerst slapen.

 

Waarom dat zo is? Na een verhitte discussie met je partner, slaap je vaak toch net wat minder lekker. Dat geldt ook wanneer ze bijvoorbeeld snurken of aan de dekens trekken (herkenbaar?). Bij katten ligt het meer aan hun karakter: deze nachtdieren doen graag wat ze zelf willen en willen vaak niet de hele nacht blijven liggen. Met een hond heb je deze problemen niet, waardoor je over het algemeen dus lekkerder slaapt!

 

Slaap je toch liever niet met je hond in bed?

Misschien is Hondenboxspring Buddy dan iets voor jou. Deze hondenboxspring is speciaal ontwikkeld voor jouw favoriete viervoeter, zodat hij in zijn eigen bedje net zo lekker slaapt als in die van jou én toch dicht bij je kan zijn!

  1. Hondenboxspring Web-Only Buddy Web-Only
    Hondenboxspring Web-Only Buddy
    vanaf Special Price 129,-