Zo combineer je dé trendkleuren van het jaar 2020 in jouw interieur

Swipe to the left
29 oktober 2019 No comments

Ieder jaar maken verfspecialisten Histor en Flexa dé kleuren van het jaar bekend. Deze kleuren ga je in 2020 volop voorbij zien komen in het interieur. Komend jaar in de hoofdrol: blauw! Fel blauw, knallend van je muur. Of juist heel zacht, dat in bepaald licht eerder groen lijkt. Lees snel verder voor meer inspiratie.

Zo combineer je dé trendkleuren van het jaar 2020 in jouw interieur

Histor heeft gekozen voor de kleur Chinese Porcelain, een diepblauwe kleur die zijn naam dankt aan de kleur blauw die gebruikt wordt op porselein. Het is een mix tussen kobaltblauw en inktblauw. Op de foto van Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper hierboven zie je een soortgelijke muurkleur. Je ziet hier de kleur Ocean van vtwonen.

 

En wist je dat uit onderzoek blijkt dat je het beste slaapt in een blauwe slaapkamer? Komt dat even goed uit! Natuurlijk hoef je niet meteen een hele muur in die kleur te verven. Je verwerkt deze kleur ook gemakkelijk met een blauw dekbedovertrek. Kies bijvoorbeeld voor velvet dekbedovertrek Tender of dekbedovertrek Ingo met geruite print.

  1. At Home by Beddinghouse Tender Dekbedovertrek
    At Home by Beddinghouse Tender Dekbedovertrek
    vanaf Special Price 59,95 

Laat je deze kleur liever subtiel terugkomen in je interieur? Kies dan bijvoorbeeld voor een sierkussen!

Toch niet zo'n fan van een felblauwe kleur in je slaapkamer? Wellicht is de trendkleur van Flexa wat voor jou! Dit is een minder felle, blauwgroene kleur. Je ziet deze kleur op de linker- en rechterwand op de foto hieronder. 

Foto: Flexa

Zo combineer je dé trendkleuren van het jaar 2020 in jouw interieur

Dit is wat Flexa zelf zegt over de kleur Tranquil Dawn: “In 2020 gaat er een nieuw decennium van start. Een nieuw begin. Onze wereld wordt steeds hectische en digitaler. We voelen een drang naar bezinning en hartelijkheid. Onze kleurexperts hebben zich daarom laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht en als verwijzing naar een rustige dageraad de nieuwe tint Tranquil Dawn ontwikkeld.”

 

Ochtendlicht, rustige dageraad... Als je het ons vraagt de perfecte kleur voor je slaapkamer!

 

Welke van deze trendkleuren is jouw favoriet?