4 tips om je slaapkamer fris en hygiënisch te houden

Swipe to the left
13 maart 2020 8 comments

Soms wil je gewoon even lekker cocoonen in bed en de buitenwereld even aan je voorbij laten gaan. Tijd voor jezelf en even niks aan je hoofd. Vooral op dit moment, toch? Maar dit wil je natuurlijk wel doen in een hygiënische slaapkamer. Geen bacteriën, beestjes en gekke luchtjes. Hoe je dat doet? Wij hebben onze tips voor je op een rijtje gezet.

Zo zorg jij voor een frisse en hygiënische slaapkamer

1. Houd je dekbed schoon en fris

Veel mensen vinden het spannend om een dekbed te wassen en doen dit dus zelden tot nooit. Maar omdat je er elke dag onder slaapt is het ten zeerste aan te raden om je dekbed te wassen. Dit kan prima in je eigen wasmachine, als je wastrommel groot genoeg is. Hoe warm? De meeste dekbedden zijn geschikt om op 60 graden te wassen. En als je het op 60 graden of hoger wast, dan dood je meteen alle bacteriën.

Dekbed wassen? Zo doe je dat

 

2. Verschoon je bed regelmatig

Hoe vaak je je beddengoed moet verschonen? Daar kunnen we heel kort over zijn: 1x per week! Het lijkt wat veel, maar zo vermijd je zoveel mogelijk huisstofmijten, bacteriën en allergenen. Je spendeert gedurende een week genoeg uren in je bed om veel zweet, lichaamsvet, dode huidcellen, kwijl en vele andere nare dingen achter te laten. Iedere week wassen dus die lakens!

Tips voor het wassen van je beddengoed

 

3. Was je hoofdkussen

Je hoofdkussen wassen klinkt misschien wat gek. Maar het is dé plek waar bacteriën zich verzamelen. Om je kussen heerlijk schoon en fris te houden, is het niet verkeerd om het eens per twee maanden te reinigen. Mooie bijkomstigheid: regelmatig reinigen zorgt voor een langere levensduur van je kussen.

Zo was je je hoofdkussen

 

4. Reinig je matras

Een matras kan je ook gewoon reinigen en is ook aan te raden. Probeer het matras goed te stofzuigen en gebruik een speciale matrasreiniger voor de hardnekkige vlekken.

Matras reinigen? Gebruik onze tips

 

Wat is jouw tip om je slaapkamer fris en hygiënisch te houden?

  1. Dixxius Support Green Latex Hoofdkussen 2 halen = 1 betalen
    Dixxius Support Green Latex Hoofdkussen
    vanaf Special Price 119,- 
  1. Beddinghouse Basic Dekbedovertrek
    Beddinghouse Basic Dekbedovertrek
    vanaf Special Price 49,95 

Carrrrr 13 maart 2020 at 16:06
Elke ochtend je bed helemaal open slaan en de ramen wijd open. Bed pas in de namiddag opmaken/dichtslaan
Ingrid 13 maart 2020 at 16:06
Ons bed blijft de ganse dag open liggen en wij slapen het ganse jaar met open raam. Enkel als het heel hard aan het vriezen us gaat de rol 's nachts met spleetjes maar wel open raam. Zooo zalig!
Swiss Sense 13 maart 2020 at 16:06
Wat een goede tip, Car en Ingrid. Door je slaapkamer te luchten blijft deze inderdaad heerlijk fris!
Maria 16 maart 2020 at 07:26
Ik verlucht mijn slaapkamer 3u per dag met de venster helemaal open
Swiss Sense 16 maart 2020 at 07:26
Goed bezig, Maria! Zo blijft je slaapkamer altijd lekker fris.
Betsy Valen-de Wilde 16 maart 2020 at 07:26
Zetten de hoofdkussens iedere morgen rechtovereind, slapen onder open raam (dus ook luchten) Stofzuigen iedere morgen het onderlakens en de dekbedden gaan naar buiten onder de overkapping. Hoofdkussens gaan regelmatig in de wasmachine op 60• en de molton vn kussens en matras iedere 14 dagen. Bij het verschonen spray ik wat schoonmaakazijn en sprenkel wat bakingsoda erover. Als het droog is stofzuigen en matrassen draaien en omkeren.
Monique 5 november 2020 at 17:23
Vandaag mijn dons lekker buiten gehangen. Heerlijk fris.
Kirsten 20 maart 2021 at 05:50
Hoe vaak moet je de matrassen omdraaien en mag dat in alle richtingen?