4 tips om je slaapkamer fris en hygiënisch te houden

13 maart 2020

Soms wil je gewoon even lekker cocoonen in bed en de buitenwereld even aan je voorbij laten gaan. Tijd voor jezelf en even niks aan je hoofd. Vooral op dit moment, toch? Maar dit wil je natuurlijk wel doen in een hygiënische slaapkamer. Geen bacteriën, beestjes en gekke luchtjes. Hoe je dat doet? Wij hebben onze tips voor je op een rijtje gezet.

Zo zorg jij voor een frisse en hygiënische slaapkamer

1. Houd je dekbed schoon en fris

Veel mensen vinden het spannend om een dekbed te wassen en doen dit dus zelden tot nooit. Maar omdat je er elke dag onder slaapt is het ten zeerste aan te raden om je dekbed te wassen. Dit kan prima in je eigen wasmachine, als je wastrommel groot genoeg is. Hoe warm? De meeste dekbedden zijn geschikt om op 60 graden te wassen. En als je het op 60 graden of hoger wast, dan dood je meteen alle bacteriën.

Dekbed wassen? Zo doe je dat

 

2. Verschoon je bed regelmatig

Hoe vaak je je beddengoed moet verschonen? Daar kunnen we heel kort over zijn: 1x per week! Het lijkt wat veel, maar zo vermijd je zoveel mogelijk huisstofmijten, bacteriën en allergenen. Je spendeert gedurende een week genoeg uren in je bed om veel zweet, lichaamsvet, dode huidcellen, kwijl en vele andere nare dingen achter te laten. Iedere week wassen dus die lakens!

Tips voor het wassen van je beddengoed

 

3. Was je hoofdkussen

Je hoofdkussen wassen klinkt misschien wat gek. Maar het is dé plek waar bacteriën zich verzamelen. Om je kussen heerlijk schoon en fris te houden, is het niet verkeerd om het eens per twee maanden te reinigen. Mooie bijkomstigheid: regelmatig reinigen zorgt voor een langere levensduur van je kussen.

Zo was je je hoofdkussen

 

4. Reinig je matras

Een matras kan je ook gewoon reinigen en is ook aan te raden. Probeer het matras goed te stofzuigen en gebruik een speciale matrasreiniger voor de hardnekkige vlekken.

Matras reinigen? Gebruik onze tips

 

Wat is jouw tip om je slaapkamer fris en hygiënisch te houden?

  1. Dixxius Dekbed Eco 4 Seizoenen -30% korting
    Dixxius Dekbed Eco 4 Seizoenen
    vanaf Special Price  111,30 Regular Price  159,-
  1. Dixxius Luxurious Porto Dekbedovertrek White -50% korting
    Dixxius Luxurious Porto Dekbedovertrek White
    vanaf Special Price  74,98 Regular Price  149,95

Monique 5 november 2020 at 18:23 at
Vandaag mijn dons lekker buiten gehangen. Heerlijk fris.
Kirsten 20 maart 2021 at 06:50 at
Hoe vaak moet je de matrassen omdraaien en mag dat in alle richtingen?
Laat hier je reactie achter