4 tips voor een frisse en opgeruimde slaapkamer

8 maart 2019

De lente staat voor de deur en een nieuw seizoen is ideaal om te starten met opruimen. Bij opruimen denk je inmiddels al gauw aan Marie Kondo, de populaire opruimgoeroe bekend van haar bijzondere opruimmethodes. Het weggooien van overtollige spullen zou volgens haar leiden tot een beter leven.

 

Volgens de Marie Kondo methode hoef je niet direct je hele huis op te ruimen, maar begin je bij één categorie. Vergeet daarbij vooral niet je slaapkamer op te ruimen, dé kamer waar rust de boventoon zou moeten voeren maar die in werkelijkheid bij velen een verkapte opslagplaats geworden is. En dat terwijl de slaapkamer misschien wel de belangrijkste kamer van je huis is. Je brengt er namelijk 1/3 van je leven door!

 

Tijd voor wat tips voor een frisse en opgeruimde slaapkamer.

4 tips voor een frisse en opgeruimde slaapkamer | Swiss Sense

1. Organiseer!

Losse spullen of accessoires slingeren nogal snel rond in de slaapkamer. Kies voor één of twee items waar je waarde aan hecht en zet deze op een prominente plek. Door alle andere kleine, losse spullen op te ruimen vallen de overgebleven items nog meer op. Dit brengt meteen rust in de tent, uhhh.. slaapkamer! Een nachtkastje met een lade kan hierbij helpen, de losse spullen die je liever dichtbij je hebt kun je hier in opbergen zodat ze niet door de kamer dwalen.

 

2. Kleren, kleren, kleren…

Iedere slaapkamer heeft wel een stoel of een rekje waar de ‘oh die kan ik nog wel een kaar aan’-spijkerbroek en de ‘deze hoeft nog niet in de was’-trui op liggen. Door deze kleren op te vouwen creëer je al meer rust. Een meer stijlvolle oplossing is een kledingrek. Hang je kleren aan een hanger of nonchalant over de stang. Het ziet er opgeruimd uit én je kan ook nog eens met je mooie kleren pronken.

 

3. Benut loze ruimtes

Er zijn altijd wel ruimtes die niet benut worden. Denk bijvoorbeeld eens aan de plek bovenop je kast. In plaats van dozen naast de kast op te stapelen, plaats je ze bovenop je kast. Dit oogt direct rustiger en geeft een opgeruimd gevoel.

 

Maar ook een boxspring neemt veel ruimte in beslag die onbenut blijft. Daarom hebben we in onze collectie diverse boxsprings met handige opbergruimte in de box. Deze SMART Storage boxsprings bieden je niet alleen stofvrije opbergruimte, maar ook de uitstraling én comfort van een luxe boxspring.

 

Het opbergen van je dekbedden, kussens of winterkleding was nog nooit zo gemakkelijk. Dé ideale oplossing voor extra opbergruimte in iedere situatie

 

4. Wat ruik ik?

Last but not least: geur. De geur van een slaapkamer is vaak een aparte geur, vooral als je net uit bed komt. Een raam openzetten doet wonderen en laat de heerlijk frisse lentegeur binnen. Daarnaast kun je ’s avonds voordat je gaat slapen ook wel want ontspanning gebruiken. Geuren, zoals een pillow spray of geurstokjes, kunnen hier bij helpen. Lavendel werkt bijvoorbeeld erg rustgevend. Zorg dat de geur niet te overheersend wordt maar een lichte, fijne geur de slaapkamer in brengt.

 

Wat is jouw tip voor een opgeruimde slaapkamer?

Marijke 10 maart 2019 at
Iedere morgen je raam open zetten voor minstens 10 minuten. Dagelijks opruimen, niks laten slingeren en 1 x per week stof vegen en met een natte dweil door de kamer. Eventueel een klein kamerplantje (aloë Vera, sanseveria....) zuivert de lucht en kalmeert.
Laat hier je reactie achter