Slaapmonoloog: Waarom een staycation een goed idee is

Swipe to the left
21 augustus 2019 No comments

In de slaapmonoloog vertellen echte mensen echte verhalen. Over persoonlijke ervaringen met het interieur en alles wat met slapen te maken heeft. Deze keer: waarom een staycation een goed idee is.

 

Twijfelend sta ik voor mijn opengeslagen, roze rolkoffer. Al dagen denk ik hier over na. Welke spullen neem ik mee? Wat wordt het weer? Zal ik een lange broek meenemen? Of juist kort? Dat ene gescheurde spijkerjasje mee? En welke bikini? Of toch maar alle drie… Gewoon. Voor de zekerheid. En help, waar heb ik mijn paspoort ook alweer gelaten?

Slaapmonoloog: Waarom een staycation een goed idee is

Ik kijk naar mijn blaadje, waarop ik de complete vakantieplanning heb uitgeschreven. Versierd met vrolijke stickers zoals je die vroeger van je basisschooljuffrouw kreeg wanneer je wat goed had gedaan. Van dag tot dag – nee, uur tot uur – staat vast wat ik ga doen, wat ik ga zien en wat ik níet mag missen. Want als je er eenmaal bent, moet je wel álles gezien en gedaan hebben. Toch? Niks uitslapen, niks rustig aan doen. Doorpakken en gaan!

 

Maar wat nou als er iets mis gaat? Als ik het eten helemaal niet lekker vind? Dat beschuitje met hagelslag, een typisch Nederlandse en stiekem mijn favoriete snack, ligt niet bepaald binnen handbereik. En als ik weer heimwee krijg? Mijn lievelingsmensen zijn ver weg. En misschien heb ik er niet eens genoeg bereik om ze even een appje te kunnen sturen. Laat staan te FaceTimen.

 

Oh, waarom doe ik dit mezelf toch aan? Wat uiteindelijk een ontspannen vakantie moet worden, begint bij mij vaak met chaos en paniek.

 

Houdoe vakantiestress

Toen ik mijn vakantie voor deze zomer plande, twijfelde ik geen moment en besloot het eens helemaal anders te doen. Geen vakantiestress voor mij. Het is de hoogste tijd voor een staycation!

 

Dit jaar blijf ik dicht in de buurt van mijn vrienden en familie, mijn lievelingsmensen, en mijn eigen bed. Met een beschuitje met hagelslag binnen handbereik. Geen plannen, niks reizen, niet die constante druk om alles te kunnen zien. Niks, behalve tijd voor mezelf en voor elkaar. Ik geniet nu al van het eerste grote voordeel: Ik hoef niets in te pakken. En ik kan dus ook níets vergeten. Score!

 

Ik heb geen idee wat ik vandaag ga doen en vind het heerlijk. Voor nu draai ik me nog eens rustig om in bed. Mijn eigen bed. Daar kan geen luxe hotelbed tegenop. Ik kan het iedereen aanraden: zo’n staycation!

 

Ben jij op vakantie geweest deze zomer?

 

- Martje, Social Media Specialist bij Swiss Sense