Waarom je het inrichten van je slaapkamer niet langer moet uitstellen

Swipe to the left
24 oktober 2019 No comments

In de slaapmonoloog vertellen echte mensen echte verhalen. Over eigen ervaringen met slapen en alles wat daarmee te maken heeft. Deze keer: het leed dat je slaapkamer inrichten heet.

 

Ik open de voordeur en stap een lege ruimte binnen. Het klinkt hol en ruikt naar pas geverfde muren. Zachte zonnestralen schijnen door het raam naar binnen. Mijn allereerste huisje. Een leuk appartement op de begane grond, in een rustige wijk, op tien minuten fietsafstand van de altijd bruisende Eindhovense binnenstad. Mij krijg je hier niet meer weg! Oké, misschien als er een hele leuke man mijn leven binnen komt wandelen…

Slaapmonoloog: De slaapkamerfilter

Waar was ik? Oh ja, mijn nieuwe appartement. Over de inrichting heb ik niet lang na hoeven denken. Dagenlang struinde ik de ene na de andere kringloopwinkel af in mijn zoektocht naar het perfecte jarentachtig stoeltje of de niet te oude, maar wel karakteristieke Chinese vaas. Mijn vrienden omschrijven mijn interieur dan ook als ‘een bij elkaar geraapt zooitje’ of  ‘leuke kringloop-meuk’. Als ik er maar blij mee ben, toch?

 

Dan heb ik het overigens wel over mijn woonkamer. Mijn slaapkamer is namelijk een totaal ander verhaal. Zelfs na al die maanden: kale muren, een witte kast en een donkerblauw bed. Oh en mijn kleine tv niet te vergeten, die heb ik voor het gemak maar bovenop een schoenenkastje van IKEA gezet, omdat de hoogte van dat ding precies goed was. Allesbehalve inspirerend dus.

 

Want waarom zou ik aandacht aan mijn slaapkamer besteden, er is toch niemand anders dan ikzelf die mijn slaapkamer elke dag ziet? Ja, ik weet het als geen ander: we brengen een derde van ons leven door in bed… maar wel met je ogen dicht! Het kost energie en, niet te vergeten, geld om je slaapkamer Instaproof te maken.

Slaapmonoloog: De slaapkamerfilter

Mijn gedachten dwalen af. Instagram is natuurlijk niet de holy grail maar wat nou als die opgeknapte slaapkamer je straks juist energie oplevert? Om ‘m om te toveren tot een ruimte waar ik net zo graag ben als in mijn woonkamer, of misschien nog wel liever? Dat ik mijn vriendinnen op vrijdagavond afzeg omdat ik al in bed lig. “Nee ik ben niet moe, ik blijf op vrijdagavond voortaan liever in bed om mijn oogverblindende slaapkamer te bewonderen.”

 

Oké, ik overdrijf. Maar waarom vergeet ik mijn slaapkamer? Vergeet ik mijzelf? Of gun ik het mezelf niet? We zijn zo gewend om alles voor de buitenwereld zo mooi mogelijk te maken. Onze socials staan toch ook bomvol prachtige plaatjes waar we zorgvuldig een filtertje overheen gooien?

 

Ik realiseer me opeens dat mijn interieur niet alleen is om aan anderen te laten zien hoe goed jij je best hebt gedaan, maar ook voor jezelf. Juíst voor jezelf. Jij bent tenslotte degene die er iedere dag naar kijkt. Er je dag afsluit en een nieuwe begint. Dan mag je best een beetje uitsloven en er voor jezelf een filtertje overheen doen. Toch?

 

Het is wel duidelijk, ik heb een slaapkamerfilter nodig. Maar waar begin je ? Ik zie mezelf al in de plaatselijke bouwmarkt voor die eindeloze muur met verfstaaltjes staan. Grijs is écht mijn kleur dus alle vijftig tinten passeren de revue. De vriendelijke medewerker achter de verfbalie adviseert de kleur Sweet Desire. ”Kleurt mooi bij je donkerblauwe bed”, zegt hij met een glimlach.

 

Geen grijs maar oudroze dus. Dan ga ik nu maar eens, met een verfkwast in mijn hand, mijn vriendinnen afzeggen voor vanavond…

 

Geschreven door: Stacey (27), PR & Communicatie Specialist bij Swiss Sense.