Slaapkamer make-over: Jouw persoonlijke ‘oase van rust’

9 november 2020

Je slaapkamer is de plek waar je na een lange dag tot rust komt. Een plek die perfect bij je past, zodat jij helemaal jezelf kunt zijn en waar je je helemaal kunt terugtrekken. Toch besteden veel mensen meer aandacht aan hun woonkamer, keuken en badkamer dan aan hun slaapkamer. En dat terwijl je slaapkamer de plek is waar je ruim een derde van je leven besteedt. Tijd om hem aan te pakken!

Eindresultaat - Tekst gaat door onder de afbeelding.

Slaapkamer make-over: Jouw persoonlijke ‘oase van rust’

Dat dachten ook Samantha en Alex. Zij zijn tien jaar samen, hebben een huis gekocht en verwachten hun eerste baby. De plannen voor een slaapkamer make-over maakten plaats voor het inrichten van de babykamer. Begrijpelijk, maar is het niet ook belangrijk dat je een plekje hebt waar je tot rust komt, zeker met een pasgeboren baby? Daarom schoot de Nederlandse interieurstylist Elisah Jacobs, beter bekend als Interior Junkie, hen te hulp.

Before - Tekst gaat door onder de afbeelding.

In 4 stappen een slaapkamer make-over met Interior Junkie

Met hulp van Elisah werd de “ongezellige” slaapkamer van Samantha en Alex een gezellig en luxueus coconnetje met een stijvolle uitstraling. Een plek die rust en ontspanning uitstraalt. Dat creëerden zij in slechts vier simpele stappen:

 

Stap 1. Moodboard voor kleur en stijl

Het ontwerp van je nieuwe interieur (in dit geval slaapkamer) begint idealiter met een moodboard. Een belangrijke eerste stap, want op deze manier zorg je ervoor dat je slaapkamer uiteindelijk één stijl wordt en geen allegaartje. Natuurlijk is het mogelijk om verschillende stijlen met elkaar te combineren, maar zorg er wel voor dat je moodboard uiteindelijk een eenheid vormt. Dat doe je bijvoorbeeld door dezelfde kleuren terug te laten komen.

 

In hun moodboard kozen Samantha en Alex voor natuurtinten, een terra accentkleur en droogbloemen als details. Door deze kleuren en materialen bij elkaar te leggen, zie je al gauw of het één geheel vormt en kies je ook gemakkelijk de kleur van bijvoorbeeld je bed.

 

Tip: Ben je op zoek naar stofstaaltjes voor je nieuwe bed? Deze vraag je hier gratis aan.

Moodboard - Tekst gaat door onder de afbeelding.

In 4 stappen een slaapkamer make-over met Interior Junkie

Stap 2. Indeling en materialen

De volgende stap is het bepalen van de indeling. Waar plaats je het bed? En waar eventuele (nacht)kasten? Op basis hiervan kun je namelijk bepalen hoe je de muur en vloer wilt aankleden én met welke materialen. Samantha en Alex kozen ervoor om hun bed naast het raam te zetten en daar tegenover een echt “pronkhoekje”: een dressoir met hun mooiste accessoires erop.

 

Stap 3. Grote meubels

Stap 3 bij het inrichten van je slaapkamer, is het kiezen van de grote meubels, zoals het bednachtkastjes, eventuele kasten en grotere accessoires zoals een spiegel. Samantha en Alex kozen voor Boxspring Lifestyle Thyme in de kleur Tweed Middle Grey. Kijk eens hoe prachtig dat staat bij die roze kleur en natuurtinten?

Boxspring Lifestyle by vtwonen Thyme - Tekst gaat door onder de afbeelding.

In 4 stappen een slaapkamer make-over met Interior Junkie

Stap 4. Lichtplan en accessoires

Na het plaatsen van de grote meubels, heeft je slaapkamer nog niet die Instagramproof sfeer die je zo graag wilde bereiken. Het lijkt wat kaal, sfeerloos en misschien zelfs ongezellig. Maak je geen zorgen, want dat wordt in deze laatste stap helemaal goedgemaakt.

 

In deze stap ga je namelijk aan de slag met het lichtplan en de accessoires. De keuze voor warme lampen krijgt je slaapkamer een sfeervolle uitstraling. Een tip van Interior Junkie: zorg voor ten minste drie lichtpunten, zoals een hanglamp, staande lamp en nachtlampje. Op die manier wordt je slaapkamer vanuit verschillende kanten sfeervol verlicht.

 

En dan… last but not least, het stylen van je nachtkastje, muren en lege hoeken. Kies daarbij voor sierkussentjes, een mooi plaid, plantjes of kleine decoratie om jouw slaapkamer helemaal af te maken.

 

Gebruikte producten:

- Boxspring Lifestyle Thyme

- Dekbedovertrek Royal Norway

- Hoofdkussen Dixxius Comfort Gold

- Partnerdekbed Dixxius Custom Climate Bronze Royal

- Sierkussen Rivièra Maison Vadella Ecru

Laat hier je reactie achter