Muggen verjagen: Met deze 8 tips kom jij ongestoord de nacht door

3 augustus 2021

Lig je net te slapen, word je wakker van dat akelige gezoem naast je oor. Ja hoor, weer een mug. Deze insecten krijgen het voor elkaar om zelfs de diepste slapers wakker te maken. In deze blog delen wij 8 tips waarmee jij ze uit je slaapkamer verjaagt.

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

10 tips voor thuisblijvers – dingen die je wél kunt doen

Tip 1: Voorkom stilstaand water

Muggen leggen graag hun eitjes in stilstaand water. Voorkom daarom open water in de dakgoot, regenton en zelfs waterresten in bloempotten. Zo pak je de kern van het probleem aan.


Tip 2: Schemerig?

Sluit je ramen en deuren Muggen worden actief wanneer het schemerig wordt. In de avond de ramen en deuren sluiten is daarom een goede optie om muggen buiten te houden. Liever een raam open laten voor extra ventilatie? Kies dan voor een hor of klamboe.

 

Tip 3: Plaats horren in de slaapkamer

Door horren te plaatsen houdt je ongewenste indringers, zoals vliegen, motten en muggen buiten de slaapkamer. Wel even zwaaien voor het slapengaan hè?

 

Tip 4: Neem een klamboe

Een klamboe is een praktische oplossing om de muggen die toch zijn binnengedrongen uit je buurt te houden. Zorg er wel voor dat je niet tegen de klamboe aan gaat liggen, want dan word je alsnog vol muggenbulten wakker.

 

Tip 5: Muggen verjagen met een ventilator of airco

Wist je dat muggen helemaal geen sterke vliegers zijn? Door de luchtverplaatsing van een airco of ventilator maak je het extra moeilijk om jou te bereiken. Fijn tijdens de warme zomermaanden!

 

Lees ook: Vervelende plaknachten of nergens last van? Zo zorg je voor de juiste temperatuur 

 

Tip 6: Draag lange nachtkleding

Door het dragen van lange kleding tijdens het slapen maak je het muggen extra moeilijk om jou te prikken. Kies voor een lange pyjama van bijvoorbeeld linnen om het hoofd koel te houden.

 

Tip 7: Ga voor lavendel

Muggen houden niet van de geur van lavendel. Wikkel daarom wat lavendeltakjes in een stukje stof en leg deze zakjes verspreid door je slaapkamer. Daarnaast schijnen huidproducten met lavendel jouw natuurlijke lichaamsgeur te verbergen. En laat jouw lichaamsgeur nu net hetgeen zijn waar muggen op af komen! Extra fijn: lavendel heeft een kalmerende en slaap bevorderende werking.

 

Tip 8: Grof geschut: Muggen bestrijden met een vliegenmepper

Moet je ’s nachts dan toch het bed uit? Dan kun je maar beter uitgerust zijn met een vliegenmepper. Zodra je het licht aan doet, trekt de mug zich terug, bijvoorbeeld op je plafond of muur. Jouw kans om toe te slaan. Liever geen vlekken maken? Denk dan eens aan een elektrische vliegenmepper.

 

Wat doe jij om geen muggenbeet op te lopen? Deel jouw tips om muggen buiten de slaapkamer te houden in de reacties.

Eddy 17 juli 2023 at
heel simpel : een potje geopende vicks naast het bed - elke dag een beetje met een stokje inroeren - gaan we buiten in den dag een beetje rusten eventjes vicks op de armen (geen lagen natuurlijk, eventjes maar en de benen: ook de vliegen en andere draaien zich om zodra ze die geur gewaar worden
Laat hier je reactie achter