Dit zijn de mooiste planten voor in jouw slaapkamer

30 april 2020

Kijk je naar buiten, dan is de kans groot dat je de natuur ziet stralen. De mooiste bloemen en weelderige planten zijn niet te missen. Maar waarom zouden we hier alleen in de tuin van genieten? Tijd om ook je interieur binnenshuis op te frissen! In deze blog zetten wij de mooiste planten voor in jouw slaapkamer op een rijtje. Niet gezegend met groene vingers? Geen probleem, ook dan hebben wij dé oplossing voor je.

Dit zijn de mooiste planten voor in jouw slaapkamer

Bananenplant

Wie herkent hem niet? De bananenplant is niet alleen een ware eyecatcher in jouw slaapkamer (hallo urban jungle), maar ook nog eens heel goed voor je nachtrust en daarmee een perfecte slaapkamer plant. Want naast het feit dat deze planten rust en kalmte uitstralen, zijn ze ook nog eens luchtzuiverend.

 

Helaas is de bananenplant niet voor iedereen even geschikt. Hij heeft namelijk veel zon én warmte nodig en moet goed onderhouden worden. Ben jij niet gezegend met groene vingers of biedt jouw slaapkamer niet de juiste omstandigheden? Ook dan kun je nog genieten van de zomerse uitstraling van deze bijzondere plant. In onze nieuwe beddengoedcollectie vind je namelijk dekbedovertrek Beddinghouse Musa met een vrolijke print met bananenbladeren erop. Let’s go bananas!

Tekst gaat door onder het product.

Aloe vera

Deze plant is een manusje-van-alles. Waar veel mensen de inhoud van de bladeren gebruiken in hun beautyritueel en anderen zweren bij een glaasje aloe vera sap in de ochtend voor een betere gezondheid, draagt deze plant ook nog eens bij aan een betere nachtrust wanneer je deze in de slaapkamer plaatst. Hallo alleskunner! Ook voor degenen zonder groene vingers is de aloe vera een goede optie. Dit wordt namelijk ook wel de “onsterfelijke plant genoemd”.

 

Palm

Een andere mooie slaapkamer plant is de palm. In allerlei interieuritems zie je deze plant terugkomen. Heb je de gouden lampen in de vorm van palmbomen bijvoorbeeld ook al gespot? Of ga bijvoorbeeld voor een prachtig gedroogd palmblad, simpelweg in een mooie vaas op je nachtkastje. Prachtig te combineren met een mooi dekbedovertrek met opvallende palmprint zoals dekbedovertrek Beddinghouse Lova.

Tekst gaat door onder het product.

Monstera

De zomer is in aantocht en dat mag gezien worden in het interieur. Tropischer dan een monstera wordt het niet! Heb je groene vingers? Dan staan deze beauties prachtig in je slaapkamer. Mocht je nu niet zo’n groene vingers hebben of van je slaapkamer een ware urban jungle willen maken, kies dan (ook) voor een fris dekbedovertrek met een mooie monstera print erop zoals dekbedovertrek Beddinghouse Hawaii.

Tekst gaat door onder het product.

Calathea

We blijven nog even in tropische sferen, want ook deze tropische plant misstaat niet in de slaapkamer. De calathea kenmerkt zich door haar grote, gestreepte bladeren die zich ’s nachts sluiten. ’s Ochtends gaan de bladeren weer vanzelf open. Niet schrikken als je ineens geritsel hoort dus!

 

Jungle vibes

Groen staat voor kalmte en rust. Ben je hier niet zo van en houd jij van een uitgesproken stijl? Schrijf dan de botanische trend niet meteen af! De natuur is soms net één groot zoekplaatje. Er is zo ontzettend veel te zien! Vogels, vlinders, luipaarden, noem maar op. Dat zie je ook terug in dekbedovertrek Beddinghouse Eldorado waarop – als je goed kijkt – verschillende dieren te spotten zijn. Combineer dit met dierenitems zoals luipaard-vloerkleden, vogel-lampen en vissen-vazen en geef je slaapkamer een uitgesproken jungle vibe! Niks kalm en rustig. In zo’n slaapkamer word je wakker met een glimlach.

Laat hier je reactie achter