Haal kunst in je slaapkamer met dit nieuwe beddengoed

Swipe to the left
8 november 2019 No comments

De kunstwerken van Van Gogh zijn je vast niet onbekend. Hij is immers één van de meest bekende schilders ter wereld. Prachtige werken met onder meer landschappen, bloemen, planten en niet te vergeten: zijn zelfportretten. Kunstzinnig mét een mooi verhaal.

 

Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen deze kunstwerken graag in hun interieur laten terugkomen. Wist je dat dit nu ook kan op een andere manier dan door een schilderij aan de muur te hangen? In de nieuwe Beddinghouse x Van Gogh Museum collectie vind je verschillende soorten beddengoed, stuk voor stuk geïnspireerd op kunst van Vincent van Gogh.

Haal kunst in je slaapkamer met dit nieuwe beddengoed

Dit romantische dekbedovertrek is geïnspireerd op schilderij ‘Amandelbloesem’. Van Gogh schilderde dit als cadeau voor zijn broer Theo toen deze vader werd. Het was één van zijn lievelingsonderwerpen: grote, bloeiende takken tegen een blauwe lucht. Dit zouden Theo en diens vrouw dan op kunnen hangen boven het bed. Als symbool voor het jonge leven koos Van Gogh de takken van de amandelboom, een van de vroegst bloeiende bomen, die reeds in februari de lente aankondigt.

Hoe mooi is het om dit dekbedovertrek in je slaapkamer te hebben óf als cadeau te geven in de decembermaand? Zeker met dit verhaal erachter, helemaal passend in de slaapkamer!

Haal kunst in je slaapkamer met dit nieuwe beddengoed

Dekbedovertrek ‘Boulevard Grey’ kenmerkt zich door lichtere pasteltinten. Hierop zie je Boulevard de Clichy, één van de grote straten in de Parijse kunstenaarsbuurt Montmartre. Van Gogh schilderde het kruispunt dat hij vaak passeerde. Rechts, net buiten beeld, begon de rue Lepic waar hij met zijn broer Theo woonde.

Haal kunst in je slaapkamer met dit nieuwe beddengoed

Dekbedovertrek 'Gladioli' is gebaseerd op het schilderij ‘Vaas met Chinese asters en tuingladiolen’. Van Gogh maakte dit schilderij nadat hij kennismaakte met de bloemstillevens van Adolphe Monticelli. Deze Franse kunstenaar schilderde bonte boeketten met dikke verf en nadrukkelijke penseelstreken. In dit stilleven, kun je zien hoe robuust hij nu ook zelf de bloemen op het doek zette. De dikke verf en duidelijke penseelstreken zijn ook op het dekbedovertrek te zien.