Comfortabel slapen: Met deze 7 slaaptips haal jij alles uit je nacht

10 september 2021

Een bed dat jou op het lijf is geschreven, zorgt natuurlijk voor het fijnste ligcomfort. Maar wat kun je nog meer doen om elke nacht te genieten van een comfortabele nachtrust? Wij geven jou 7 slaaptips om alles uit je nacht te halen.

 

Benieuwd of dat lukt? Test je slaapkwaliteit met onze slaaptest

Comfortabel slapen: Met deze 7 slaaptips haal jij alles uit je nacht

Tip 1. Beweeg dagelijks en voorkom fysieke klachten

Heb je last van fysieke klachten, dan is de kans groot dat ook je nachtrust daaronder lijdt. Door elke dag voldoende te bewegen kan je de eerste kwaaltjes vaak al voorkomen. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen of tuinieren. Je geniet niet alleen van de gezonde buitenlucht maar valt ’s avonds ook nog eens sneller in slaap.  

 

Tip 2. Ontdek jouw persoonlijke ligcomfort

Een comfortabel bed en de juiste matras zorgen ervoor dat je uitgerust wakker wordt en overdag kunt doen wat jij het liefste doet. Maar wat betekent ligcomfort voor jou? Een boxspring met hoge instap of eerder een elektrisch verstelbaar bed? Kom voor persoonlijk advies langs bij een van onze winkels bij jou in de buurt en vind samen met onze slaapexperts jouw persoonlijke ligcomfort. Of ontdek hier hoe jij jouw slaapcomfort kunt verbeteren.

Tip 3. Geniet in stilte van een goede nachtrust

Slapen met oordopjes is een simpele oplossing om omgevingsgeluid te dempen en in alle stilte te genieten van jouw welverdiende nachtrust. Een voorbijrazende auto of een snurkende partner kunnen de kwaliteit van jouw slaap behoorlijk beïnvloeden, ook wanneer je hier niet wakker van wordt.

 

Tip 4. Zorg voor een comfortabele slaapkamer

Het is pas echt comfortabel in de slaapkamer als het niet te warm of te koud is. De ideale slaapkamertemperatuur is ongeveer 18 graden. Ook een goede ventilatie en verduisterende gordijnen in de slaapkamer zorgen er voor dat jij alles uit je nacht haalt.

Jouw slaapkamer extra comfortabel maken? Ontdek de slaapkamertrends van dit moment in ons inspiratiemagazine en maak jouw slaapkamer klaar voor het najaar.

 

Tip 5. Hou een vast slaapritme aan

Heb jij een vast slaapritme? Dan geniet je van een kwalitatievere nachtrust. Met een vast ritme weet jouw lichaam exact wanneer het tijd is om moe te worden en weer op te staan!

 

Tip 6. Drink kamillethee voor het slapen gaan

Een alcoholisch drankje voor het slapengaan zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt. Dat klinkt goed! Dat is het echter niet, want hoewel je misschien eerder in slaap valt, is de kwaliteit van je slaap veel minder goed als je alcohol hebt gedronken. Kies liever voor kamillethee. Deze warme drank heeft een ontspannende invloed, ideaal voor het slapen gaan!

 

Tip 7. Zorg voor een voldane dag

Een comfortabele nacht begint met een voldane dag. Met wie besteed jij het liefste je tijd? Onderneem leuke activiteiten met vrienden en familie. Je zal merken dat niet alleen je humeur, maar ook je nachtrust hier beter van wordt. 

 

 

Laat hier je reactie achter