Ecoleder: waarom is het zo populair?

Swipe to the left
12 februari 2019 No comments

In onze ruime collectie boxsprings vind je diverse modellen die verkrijgbaar zijn in het materiaal ecoleder, waaronder nieuwe boxspring Home 180. Maar wat is nu ecoleder en wat zijn de voordelen? In deze blog vertellen we je er meer over.

Ecoleder: waarom is het zo populair?

Kort gezegd is ecoleder een gerycled leer waarbij zo min mogelijk chemische stoffen zijn gebruikt bij de bewerking ervan. Gerecycled, omdat het restanten zijn van huiden waar al eerder leer uit gesneden is.

 

Bij het snijden van patronen uit de huiden blijven er altijd restanten over. Deze restanten worden vermalen en vervolgens gemixt met polyester. Hierdoor ontstaat een nieuw materiaal dat voor 70% bestaat uit leer en voor 30% uit polyester: ecoleder. Dus eigenlijk: leer met een polyester laagje.

 

De polyester laag zorgt ervoor dat het echte leer wordt beschermd en het materiaal beschermd wordt tegen vlekken. Vieze handen, een stoflaag of drinken gemorst? Geen probleem! Het grote voordeel van ecoleder is dat vlekken gemakkelijk weg te poetsen zijn én het blijft mooi, net als 100% leer.

 

Niet zo gek dus, dat ecoleder een populair materiaal is voor een nieuwe boxspring. Zou jij ook kiezen voor ecoleder?