Zo creëer je een Botanical Safari in jouw eigen slaapkamer

Swipe to the left
11 september 2019 No comments

Van botanische dessins tot echte planten. Door flink uit te pakken met planten in je interieur, geef je jouw slaapkamer een stoere uitstraling. Maar waar begin je? En welke keuzes maak je? In deze blog lees je er alles over.

Zo creëer je een Botanical Safari in jouw slaapkamer

Planten

Een omvangrijke bananenplant in de hoek of hangplanten aan het plafond zijn je waarschijnlijk niet onbekend. Maar heb je ook al eens gedacht aan een hangplant op een wandplank, aan een ladder of op een rek? Of een verzameling van authentieke krukjes in verschillende hoogtes met daarop verschillende planten? Een leuke en speelse manier om planten in je interieur te plaatsen.

 

Ben jij niet gezegend met groene vingers of houd je simpelweg niet zo van echte planten? Botanische dessins geven deze sfeer ook prachtig weer. In een fotolijst met bladdessin, een opvallend behang, met een fijn plaid of dekbedovertrek. Van heel realistisch tot gestileerd, van een landschap tot abstract design. Voor iedere smaak is wel een passende print te vinden.

 1. Riviera Maison Botanique Dekbedovertrek
  Riviera Maison Botanique Dekbedovertrek
  vanaf Special Price 79,95 
 1. Oilily Botanical Flower Dekbedovertrek
  Oilily Botanical Flower Dekbedovertrek
  vanaf Special Price 79,95 

Een dierlijke touch

Al die planten doen je misschien al denken aan een safari. Een expeditie waarbij je de schoonheid van de natuur ontdekt. Om je botanische interieur om te toveren tot een ware Botanical Safari breid je jouw inrichting uit met uitheemse dieren, zoals luipaarden, vogels, vlinders of apen. Of nou ja, geen echte natuurlijk...

 

Kies bijvoorbeeld voor een stoer vloerkleed in de vorm van een luipaard, lampen in de vorm van een aapje of een leuke tropische vogelprint op jouw botanische behang.

 1. Oilily Botanical Flower Dekbedovertrek
  Oilily Botanical Flower Dekbedovertrek
  vanaf Special Price 79,95 

Kleurgebruik

Een botanisch slaapkamerinterieur hoeft heus niet alleen groen te zijn. Dat is de natuur immers ook niet! Soms zie je bladeren in allerlei bruin- en roodtinten of accenten in de trendkleur Spiced Honey. Dit combineer je prachtig met een moderne luipaardprint of bruine veren.

 

Soms zie je juist bladpatronen die neigen naar koele tinten, zoals aqua en diepblauw. Combineer dit eens met prints van opvallende tropische vogels met hun indrukwekkende verenkleed. Dit maakt jouw Botanical Safari slaapkamer helemaal af!

 

Deze trend komt ook terug in onze stand op de vt wonen&design beurs. Breng jij ons een bezoekje?