De beste smoesjes om de hele dag in bed te blijven liggen

Swipe to the left
23 augustus 2019 No comments

Laat gemaakt gisteravond, een gebroken nacht of gewoon geen zin om op te staan? Helaas zijn dit over het algemeen geen legitieme redenen om thuis te blijven van je werk. Maar wij begrijpen natuurlijk dat je het liefst de hele dag in je bed doorbrengt. Daarom hebben wij de beste smoesjes op een rijtje gezet, zodat jij vandaag niets anders hoeft te doen dan je af en toe om te draaien. Slaap lekker! ;-)

De beste smoesjes om in bed te blijven liggen

Wel zo handig om te weten voordat je het telefoonnummer van jouw werkgever intypt: wat vinden bazen eigenlijk goede redenen om thuis te blijven? Uit onderzoek blijkt dat vooral gezondheidsredenen vaak goedgekeurd worden. Uit medelijden én vanwege besmettingsgevaar. Maar let op met hoofdpijn en verkoudheid; deze worden slechts door één op de vijf bazen goedgekeurd als reden om in je bed te blijven. 

 

Smoesjes die te maken hebben met het openbaar vervoer, ontsnapte huisdieren doen het bij de meeste werkgevers niet zo heel goed. Heeft je probleem geen spoed óf is het je eigen schuld? Dan hoef je sowieso op weinig sympathie te rekenen.

 

Denk dus goed na welk smoesje je gebruikt om thuis te blijven. En anders zijn er nog altijd onderstaande smoesjes. Niet allemaal héél geloofwaardig of legitiem, maar desondanks het proberen waard...

 

1. Ik moet met mijn zieke [hond, kat, cavia, wandelende tak] naar de dierenarts.

2. Lekke band, auto start niet, een lekkende accu. Noem maar op!

3. Je internet wordt aangesloten, gasmeter gecontroleerd of lekkage wordt verholpen door een monteur. Je móet dus wel thuis zijn.

4. Er staat een cameraploeg voor de deur en misschien heb ik wel een prijs gewonnen. Dan kun je niet anders dan thuisblijven, toch?

5. Ik heb een ontstoken oog, loopneus, koortslip en ik wil jullie niet aansteken.

6. Er is een vogel door mijn ruit gevlogen, dus nu wacht ik op de glaszetter.

7. Oeps, ik heb me verslapen! Om 1 uur ’s middags...

8. Vandaag wordt mijn nieuwe bed geleverd door Swiss Sense, dus ik wil graag thuis zijn (een heel legitieme reden als je het ons vraagt).