Katoenen Dekbedovertrek

106 producten

Filter
  1. Type Dekbedovertrekken
  2. Materiaal Katoen

1-0 van 106

Pagina
per pagina

De voordelen van een katoenen dekbedovertrek

Een katoenen dekbedovertrek kent vele voordelen. Het 100% natuurlijke materiaal wordt daarom ook veel in dekbedovertrekken gebruikt door zijn goede eigenschappen. Zo beschikt een dekbedovertrek van katoen over goed ademende en vochtregulerende eigenschappen. Het blijft dan ook koel en fris aanvoelen. Dit is erg fijn voor mensen die het snel warmen hebben ‘s nachts. Het zachte, soepele en ademende materiaal streelt je huid en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur voor een goede nachtrust.

Dekbedovertrek van katoen in allerlei kleuren en stijlen

In ons aasortiment aan katoenen dekbedovertrekken heb je een ruime keuze uit sfeervolle dessins of effen kleuren. Er is voldoende aanbod waardoor er voor iedere stijl een paseend dekbedovertrek te vinden is. Met onze design en kleuren filter kun je eenvoudig filteren op jouw gewenste design en kleur. 

Katoenen dekbedovertrekken in allerlei afmetingen

Een katoenen dekbedovertrek bij Swiss Sense is in allerlei afmetingen verkrijgbaar. De meest populaire afmetingen hebben we voor je opgesomd.

  • Eenpersoons: katoenen dekbedovertrek 140 x 220 centimeter, inclusief 1 kussensloop
  • Twijfelaar: katoenen dekbedovertrek 200 x 220 centimeter, inclusief 2 kussenslopen
  • Tweepersoons: katoenen dekbedovertrek 240 x 220 centimeter, inclusief 2 kussenslopen

Bij Swiss Sense vind je ook dekbedovertrekken in heel wat andere formaten: je vindt dus zeker het formaat dat je nodig hebt.

De verwerking van katoen in een dekbedovertrek

Katoen kan op meerdere manieren geweven worden. Hierdoor ontstaan er diverse varianten van een katoenen dekbedovertrek. Een katoen satijnen dekbedovertrek voelt zachter en gladder aan door de speciale satijnweving. Katoen satijn is nog steeds gemaakt van 100% katoen en heeft dus ook dezelfde eigenschappen.

Ook een flanellen dekbedovertrek is gemaakt van 100% katoen. De katoenvezels worden op een speciale manier geweven en hierna wordt de stof nog opgeruwd, waardoor het zacht, wollig en dik aanvoelt. 

Daarnaast heb je ook nog een katoen percale dekbedovertrek. Katoen percale heeft een hogere thread count, waardoor het zachter en gladder aanvoelt. Het heeft een luxe uitstraling en een crispy gevoel. 

De kwaliteit van een katoenen dekbedovertrek

Katoen wordt gemaakt van de zachte vezel van een katoenplant. Deze vezels worden tot draden gespannen en hiervan wordt vervolgens een dekbedovertrek of bijvoorbeeld een katoenen hoeslaken geweven. De kwaliteit van een katoenen dekbedovertrek wordt bepaald door de manier waarop de draden zijn geweven en de draaddichtheid. Dit wordt ook wel met de thread count aangegeven. Hoe hoger dit getal, hoe zachter de stof aanvoelt en hoe beter de kwaliteit van het dekbedovertrek. 

Een katoenen dekbedovertrek kopen

Bij Swiss Sense kun je zowel online als in de winkels een katoenen dekbedovertrek kopen. In onze winkels hebben we altijd een aantal dekbedovertrekken op voorraad. Het online assortiment is wel een stuk uitgebreider. Je kunt eenvoudig jouw nieuwe dekbedovertrek online bestellen. Deze wordt dan gratis bij je thuis bezorgd bij een minimale orderwaarde van €35,-.