loading

Dekbedovertrekken bij Swiss Sense je dekbedovertrek

Dekbedovertrekken beschermen niet alleen je dekbed, maar zorgen ook voor extra slaapcomfort. Het dekbedovertrek komt in direct contact met je huid, dus de stof moet zacht en warm aanvoelen. Er is een ruime keuze uit diverse soorten overtrekken. Van 100% katoensatijn tot percal en flanel dekbedovertrekken

Overtrekken in allerlei soorten en maten

Een dekbedovertrek is er in allerlei materiaalsoorten en maten. In de meeste gevallen wordt katoen gebruikt. Afhankelijk van de wijze waarop het katoen geweven is, wordt de specificatie satijn, flanel, percal of 100% katoen gebruikt. Satijn is de fijnste katoensoort en staat bekend als katoensatijn. Percal is een iets fijnere katoensoort dan flanel, dat op zijn beurt warmte beter vasthoudt dan normaal katoen. Uiteraard hebben we ook mooie witte hoeslakens voor bij je dekbedovertrek.

Satijn overtrekken zijn zacht, glanzend en warm

Een dekbedovertrek van katoen satijn geldt als de meest gladde en zachte bedekking. Via een speciale weeftechniek worden de garen zeer dicht op elkaar geweven, waardoor de fijnste kwaliteit katoensatijn ontstaat. Een dekbedovertrek katoen satijn voelt heerlijk zacht en soepel aan en heeft een fraaie glans. Dit geeft het dekbedovertrek een luxe uitstraling. Een ander voordeel van een satijnen dekbedovertrek is dat deze snel vocht absorbeert, waarmee een aangename nachtrust is verzekerd. 

Een katoenen dekbedovertrek is ademend en soepel

De meeste dekbedovertrekken zijn van 100% katoen. De prijs van een katoenen dekbedovertrek hangt samen met de fijnmazigheid van het geweven garen. Hoe meer garen is gebruikt, hoe fijner de dekbedstof. Katoen is goed ademend en voelt soepel aan. Percal zit tussen katoen en satijn in. Een percalkatoen dekbedovertrek is net als een dekbedovertrek katoen satijn ook zacht en glad. In vergelijking met een dekbedovertrek van katoen satijn (220 geweven draden per inch) is een dekbedovertrek percal iets minder dicht geweven: 200 geweven draden per inch. 

Een flanellen dekbedovertrek is heerlijk warm

Flanel wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van dekbedovertrekken. De kwaliteit van de stof wordt bepaald door het aantal garen dat wordt geweven. Hoe meer garen, hoe fijner de stof. Flanel bevat vezels van wol of katoen en wordt vaak gekozen vanwege de warmte die dit dekbedovertrek geeft. Een flanel dekbedovertrek past zich zeer snel aan je lichaamstemperatuur aan is daardoor favoriet bij mensen die in de koude winter snel in slaap willen vallen. Een flanellen dekbedovertrek weert de kou beter dan een katoenen dekbedovertrek. Om lang van je nieuwe dekbedovertrek te genieten, is het aan te raden deze binnenstebuiten te wassen.


Filters wissen

Dekbedovertrek

Alles
Alles
Alles
Alles
Alles
LblTaxExcludeText